Siirt Valisi Çolak Dünya Üçüncüsü Güreşçiyi Altınla Ödüllendirdi

Siirt Valisi Musa Çolak, Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nda 40 kilo kategorisinde yaptığı başarılı müsabakalar sonunda dünya üçüncüsü olan Milli Sporcumuz Evin Demirhan'ı makamında kabul ederek tebrik etti.

Siirt Valisi Çolak Dünya Üçüncüsü Güreşçiyi Altınla Ödüllendirdi
Geçen hafta Macaristan'da düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda Moğol rakibini yenerek dünya üçüncüsü Evin Demirhan'ın yıldızlar dalında ilk defa ülkemize madalya kazandırması, Siirt için büyük övünç kaynağı olduğunu belirten Vali Musa Çolak, Evin'in bu başırısının kendileri için övünç kaynağı olduğunu söyledi. Vali Çolak, "Kızımız Evin Demirhan, geçen hafta Macaristan' da yapılan dünya Yıldızlar Şampiyonası'nda bronz madalya alarak büyük bir başarıya imza attı. Kendisini tekrar kutluyorum. Bubaşarısıyla bizleri gururlandırdığı gibi kendisi Siirt için büyük bir övünç kaynağı olmuştur. Evin kızımız aslında bize bir kez daha şunu göstermiştir. Çok çalışarak ve azmederek büyük başarılar elde edilebileceğini yeniden bize hatırlatmıştır. Gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişiminde ve onların kötü alışkanlıklardan korunmasında sporun çok önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Aziz Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' özdeyişinde belirttiği gibi spor bedeneğitiminden öte bir disiplindir. Gençler spor sayesinde ekip ruhu kazanmakta, daha güzel sosyal ilişkiler kurmakta hatta derslerinde daha başarılı olmaktadır. Dolayısıyla sporcularımızın almış oldukları dereceler ülke sporumuzun gelişmesine büyük katkı yaptığı gibi, Siirt'in tanıtımına da büyük katkı sağlıyorlar. Valilik olarak sporcularımızın eğitimlerini en iyi şekilde tamamlayabilmeleri için kendilerine destek sağlayacağız" dedi

Evin Demirhan da kendisine büyük destek sağlayan Vali Musa Çolak'a teşekkür ederek, hedefinin dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak olduğunu söyledi.
Kaynak: İHA