20 Ağustos ehliyet sınav sonuçları sorgulama paneli (MEB)

Ehliyet sınav sonuçları sorgulama paneli. Ehliyet sınav sonuçları MEB EĞİTEK (meb.gov.tr) tarafından açıklanacak. 20 Ağustos Ehliyet sınav sonuçları MEB ile eş zamanlı sitemizde de yayınlanacak. İşte Ehliyet sınavı sonuçları

20 Ağustos ehliyet sınav sonuçları sorgulama paneli (MEB)
Ehliyet sınav sonuçları sorgulama paneli. Ehliyet sınav sonuçları MEB EĞİTEK (meb.gov.tr) tarafından açıklanacak. 20 Ağustos Ehliyet sınav sonuçları MEB ile eş zamanlı sitemizde de yayınlanacak. İşte Ehliyet sınavı sonuçları

Sınav Sonuçlarını öğrenmek için tıklayın

20 Ağustos 2011'de MEB tarafından yapılan ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sürücü adayları ehliyet sınav sonuçlarını merakla bekliyor. MEB ehliyet sınav sonuçlarını açıklar açıklamaz sitemizdede eş zamanlı olarak sorgulama linkinden ehliyet sınav sonuçlarına bakabileceksiniz.

Ehliyet sınav soruları ve cevaplarının ardından şimdi de ehliyet sınav sonuçlarını bekleyen adaylar ehliyet sınav sonuçlarının biran evvvel açıklanmasını istiyor.MEB'in Eğitim Teknolojileri Merkezi'nce (EĞİTEK) gerçekleştirilen 20 Ağustos Ehliyet sınavı sonuçlarının 3 hafta sonrasında açıklanması bekleniyor.

20 Ağustos ehliyet sınav sonuçları sorgulama paneli.20 Ağustos 2011 ehliyet sınavı soruları ve sonuçları öğren (MEB MTSK). MEB Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ehliyet sınav sonuçları detayları.

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 166 kişinin karayollarında can vermesi gözleri yeniden trafik kazalarındaki kayıplara çevirdi.Araştırmalar, ölümlü kazaların yüzde 75'inin aşırı hız, yüzde 25'inin kontrol kaybı, yüzde 9'unun da hatalı sollama, yorgunluk ve dikkatsizlikten meydana geldiğini ortaya koydu. Ancak istatistikler, kazaların sadece öldürmediğini, binlerce insanı da hayattan kopardığını gösteriyor. Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği'nin araştırmasına göre son 11 yılda meydana gelen kazalarda 118 bin 453 kişi hayatını kaybetti, 8 bin 642 kişi de daimi olarak sakat kaldı.

Emniyet ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın sorumluluk alanında son 11 yılda 7 milyon 640 bin 619 kaza meydana geldi. Kazalar, ölümlerin yanında kapanması zor yaralar açtı. Sakat kaldığı için hayatı kararanların sayısı kayıtlara yansımadı bile. Kasım 2010'da Ankara'dan Kırıkkale istikametine giden Lokman Alay idaresindeki otomobil, aşırı hız nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybederek karşı şeride geçti. Aynı araç, Kırıkkale'den Ankara istikametine giden Gülsüm Demir idaresindeki otomobile çarptı. Arkadan gelen Arslan Polat'ın kullandığı otomobil de duramayarak kaza yapan araçlara çarptı. Kazada otomobilde sıkışan Üzeyir Alay'ın bacağı koptu. Benzer bir kaza, Bursa-İzmir yolunda meydana geldi. 12 Ağustos 2011 günü Ovaköy'den çıkıp işe gitmek üzere kamyonetiyle hareket eden Hazım Demir, yolda arıza yapan bir kamyona arkadan çarptı. Kazada 2 araç sürücüsü hafif yaralanırken kamyonette bulunan yolcu Gökhan Korkmaz kolundan oldu. 27 Temmuz 2011'deki kazada ise bir kişinin ayak parmakları kesilmek zorunda kaldı. Alanya Gazipaşa'da Rasih Kaplan Caddesi'nde yaşanan motosiklet kazasında da 19 yaşındaki Hacı Arif Gülcan'ın sol ayak başparmağı koptu.

Kazalara davetiye çıkaran sebepler:

AŞIRI HIZ, KONTROLSÜZ ARAÇ KULLANIMI VE YORGUNLUK ÖLÜM GETİRİYOR. Yaşanan kazaların büyük oranda sebebi aşırı hız. Şehirler arası 6 saati aşan mesafelerde dinlenemeyen uykusuz ve yorgun sürücüler, kontrolü sağlayamadığı için kazalara yol açıyor.

ÖZEL ARAÇLARA VE EĞİTİMSİZ ACEMİ ŞOFÖRLERE DİKKAT. Kaza yapan araçların çoğunu özel araçlar oluşturuyor. Bu durum otoyoldaki yoğunluğu artırdığı için tatil yolu tam bir çileye dönüşüyor.

UYARILAR DİKKATE ALINMIYOR. Trafik ekiplerinin uyarılarını dikkate almayan sürücüler, kontrol noktalarının dışında kuralları ihlal ediyor. Kuralları ihlal eden sürücüler, meydana gelen kazalarda yalnızca kendilerinin değil, karşılarındaki insanların da ölümüne sebep oluyor.

Uzmanlardan hayat kurtaran öneriler:


MOLA NOKTALARI ARTMALI, UZUN YOLDA HER 150 KİLOMETREDE BİR MOLA VERİLMELİ. Sürücüler her 150 kilometrede mutlaka 15 dakikalık dinlenme molaları vermeli. Buna bağlı olarak otoyollardaki dinlenme noktaları artırılmalı. Sürücüler trafikteki sorumluluklarını unutmamalı.

CEZALARDAN TAVİZ VERİLMEMELİ. Bunun yanı sıra şehirler arası yollarda kamera ve elektronik denetim şart. Otoyollara yakın aralıklarla kameralar yerleştirilmeli. Şehir içi elektronik denetim sistemleri (EDS), MOBESE sistemleri şehirler arasında da oluşturulmalı.

'ALO İHBAR' GÜVENLİ YOLCULUĞU ARTIRIR. Yollardaki sürücü hatalarına karşı, diğer sürücüler duyarlı olmalı. Alo 155 hattına gelen her ihbar kayda giriyor. Bu sistemi yöneten yetkililerin, vatandaşlardan gelen ihbarları dikkate almaları şart.

DENETİM YAPAN POLİS VE UZMAN SAYISI ARTMALI. Bayramlarda trafik denetim ekiplerinin sayısı özellikle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerin sınırlarında artıyor. Küçük illerin denetim personeli sayısı düşüyor. Trafikten sorumlu birimlerde (trafik polisleri, Karayolları ekipleri, belediyeler) bayram olmamalı, görevli personel sayısı bayramlarda artırılmalı.

İlkokul mezunları ehliyet başvurularını ikiye katladı

Nevşehir Burak Sürücü Kursları Kurucusu Cumhur Arslan, ilkokul mezunlarının başvurularıyla birlikte geçen yıla göre başvuruların iki kat arttığını söyledi.

Cumhur Arslan, 1996 yılında Karayolları Trafik Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle, ehliyet alabilmek için aranacak 8 yıllık temel eğitim (ilköğretim) mezunu olma şartı uygulamasının başlamasının ardından geçen yıla göre başvuru sayısında iki kat artış olduğunu belirtti.

Arslan, bazı ehliyet sınıflarında yer kalmadığını belirterek, birçok başvuruyu geri çevirdiklerini dile getirdi. En çok B sınıfı ehliyete başvuru olduğunu ifade eden Arslan, TIR ve kamyon sürmek için E ve D sınıfı ehliyet almak isteyen vatandaşlarının sayısında da aşırı bir artış olduğunu dile getirdi