Yüksek Hızlı Tren Hattındaki Güvenlik ve İzleme Sistemlerini Huawei Yapacak

Telekom sektörünün önde gelen isimlerinden Huawei, TCDD’nin Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren hattındaki güvenlik ve izleme sistemlerini kuracak.

Yüksek Hızlı Tren Hattındaki Güvenlik ve İzleme Sistemlerini Huawei Yapacak

Bilgi ve iletişim teknolojileri çözüm sağlayıcısı Huawei, telekom konusundaki deneyim ve uzmanlığını kurumsal iş çözümleri pazarına da taşıyor. Şirket, bu kapsamda kurduğu Huawei Enterprise-Kurumsal İş Çözümleri birimi ile Türkiye’deki yatırımını bu alanda da genişletti. Bu çerçevede Huawei, Türkiye’deki ilk büyük projesini hayata geçirmek üzere, Savronik ile TCDD’nin Ankara – Eskişehir arası Yüksek Hızlı Tren Hattı boyunca kurulacak yol boyu güvenlik ve izleme sistemleri konusunda anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında, Huawei Türkiye’de hızlı tren hatlarına yönelik ilk güvenlik ve izleme sistemleri tedarikçisi olacak.

Huawei Kurumsal İş Çözümleri Orta Asya ve Kafkasya Bölge Başkanı Philip Zhihui Liang, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’de her anlamda büyüyen iş hacminin kendilerini daha büyük projeler için motive ettiğini söyledi. Bu dev Ar-Ge yatırımında sahip oldukları teknolojiye ve güvendiklerini belirten Liang, dünya çapındaki en büyük ikinci Ar-Ge merkezini kurdukları Türkiye’den teknoloji geliştirme anlamında da beklentilerinin yüksek olduğunu vurguladı.
Liang’ın liderliğindeki Huawei Kurumsal İş Çözümleri ekibi, İş Çözümleri Direktörü Özay Uyanık, Kanal Direktörü Altan Cengiztekin, Satış Direktörü Serdar Yokuş ve Servis Direktörü Eren Serçe ile Pazarlama Müdürü Gülşah Koçak’tan oluşuyor.
Öte yandan şirket, bütünleşik iletişim, videokonferans, telepresence ve farklı endüstrilere yönelik çözümlerini 6-9 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzü’nde gerçekleşecek CeBİT Bilişim Eurasia 2011 fuarında da tanıtacak.