Görele Güzel Sanatlar Fakültesi İnşaatı Rektörlüğe Devredildi

Giresun Üniversitesi (GÜ) Görele Fakülte-Yüksekokul Kurma Yaptırma ve Yaşatma Derneği adına konuşan Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Demirci, Görele Güzel Sanatlar Fakültesi inşaatının temeli ile birlikte Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne devredildiğini söyledi.

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi İnşaatı Rektörlüğe Devredildi
Demirci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, GÜ Rektörlüğü ve Görele Fakülte-Yüksekokul Kurma Yaptırma ve Yaşatma Derneği arasında protokol gereği dernek olarak Görele Güzel Sanatlar Fakültesi binasının projelerini hazırlayıp Görele Belediyesi`nden dernek adına yapı ruhsatı alındığını belirterek, "Protokol gereği tarafımıza yapılan yer teslimi itibarıyla inşaat çalışmaları başlattık. Bugüne kadar betonarme imalatlarını tamamladık" dedi.

Görele`nin ekonomik yapısı itibarıyla binanın tamamını bitirmesinin yetersiz olduğuna kaydeden Demirci, "Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can, Giresun milletvekili adayı Şengül Şahin, Görele AK Parti İlçe Başkanı Tolga Erener`in katılımıyla yapılan toplantı sonucu inşaatın rektörlüğe devir edilmesi ve geriye kalan inşaatın rektörlük tarafından yapılması kararı alınmıştır. Bu karar ile bilikte inşaat Giresun Üniversitesi`ne devredilmiştir" diye konuştu.
Kaynak: İHA