Mhp Grup Başkan Vekili Vural: Toplum Körleştirilmek İsteniyor

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, şimdi `iyi PKK, kötü PKK`nın ortaya çıkarıldığını, kim terörist, kim siyasetçi bilinmez hale geldiğini belirterek, toplumun körleştirilmek istendiğini savundu.


Meclis`te basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenleyen Vural, bu kadar şehit varken medyadaki bu sessizliği, suskunluğu anlamanın mümkün olmadığını ifade etti. Telefonla arayan vatandaşların kendilerine şehit haberlerinin 2- 3 kelimeyle geçiştirilmesinden dolayı üzüntü duyduklarını söylediğini aktaran Vural, hükümetin medyaya baskı uyguladığını, şehitlere ilişkin haberlerin arka plana atıldığını ve unutturulmaya çalışıldığını iddia etti.
MHP tarafından hazırlanan AK Parti`nin son genel seçimlerde kullandığı "aynı yoldan geçmişiz biz" adlı şarkı eşliğinde "Başbakan Erdoğan`ın, ABD Başkanı Obama, Celal Talabani, Mesud Barzani, Papa 16. Benediktus ile fotoğraflarının yer aldığı" klibi de basın mensuplarına izlettiren Vural, gazetecilerin sorularını cevapladı.
AK Parti`nin yeni Anayasa görüşmelerine ilişkin yolladığı mektubun ulaşıp ulaşmadığının sorulması üzerine Vural, "Hangi mektup? Onlar şu anda İmralı`nın mektubuyla meşguller. Mektupla siyaset devri. Bu da yeni bir şey. Bize intikal eden bir şey var mı; haberim yok. Mektuplar, makaleler. Aynı yemeği pişir, pişir ye." karşılığını verdi.

Klibi izlerken duygulandığının hatırlatılması üzerine ise Vural, "Medyanın şehitlere sahip çıkmasından hükümet neden ürküyor." diye sordu. Başbakan`ın tülbent üzerinden, kan üzerinden siyaset yaptığını iddia eden Vural, "Genel yayın yönetmelerini arayarak, `amman şehit cenazelerini göstermeyin` diye baskı yaptıklarını biliyoruz. Barcelona`nın 5 golü daha önemli inanın bana. Çıkmış küçük akıllarıyla `müzakere` diyorlar. Obama, El Kaide ile müzakere mi yaptı? Kimin eli kimin cebinde belli değil. İnsanları `ver kurtul` noktasına getirmeye çalışıyorlar. Bu millet vermez alır. Bunu Kurtuluş Savaşı`nda herkese gösterdi. Bunlar siyaset vampiri. Kan döküldükçe bundan bir rol paylaşımı çıkarmaya çalışıyorlar. PKK terör yapmazsa ben de operasyon yapmam diyor. Yani mütareke, ateşkes çağrısı yapıyor. Terörü böylesine makul ve mazur gösterme anlayışını telin ediyorum. Şimdi iyi PKK, kötü PKK durumu çıkardılar ortaya. Başbakan dünyayı kurtaran adam ya... Şimdi temsilciler aracılığı ile PKK`nın içerisindeki sorunları da halletmeye çalışıyor. PKK`yı bütünleştirmeye çalışıyor. Kim terörist, kim siyasetçi bilinmez hale geldi. Toplum körleştirilmek isteniyor." şeklinde konuştu.