Ak Parti Milletvekili Demirkıran Siirt`teki Şiddet Olaylarını Kınadı

AK Parti Siirt Milletvekili ve Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Afif Demirkıran son zamanlarda bölge ve il genelinde meydana gelen şiddet olaylarını kınadı.

Ak Parti Milletvekili Demirkıran Siirt`teki Şiddet Olaylarını Kınadı

Son zamanlarda bölgede ve Siirt`te masum vatandaşlara ve halkın güvenliği için canla başla görev yapan güvenlik güçlerine karşı yapılan hain saldırılar ve şiddet olaylarının vahim bir artış gösterdiğini belirten Demirkıran, "Bu saldırılarda birçok masum sivil vatandaşımız ve güvenlik mensubumuz şehit olmuştur. Özellikle Şehrimizde son iki ay içerisinde Siirt merkezde devriye gezen polislere yapılan silahlı saldırıda Osman Demir adlı komiser şehit edilmiş; Pervari Polis Karakolu ve çevresine silahlı saldırı düzenlenmiş, iki küçük yavrumuz yaralanmış ve bir çok ev tahrip olmuş; Şirvan İlçesinde yapımı devam eden hidroelektrik santrali inşaatından 4 işçi kaçırılıp, iş makineleri tahrip edilmiştir. Eruh İlçesi Gedikkaşar bölgesinde yol kesen bir grup, Abdullah Öztürk adlı vatandaşı öldürmüş; 20 Eylül’de altı kızımızın içinde bulunduğu sivil bir araca saldırıda bulunularak, Nergis Evin, Zeynep Evin, Nurcan Olgaç ve Kevser Çekin adlı genç kızlarımız yaşamlarını yitirmiş ve iki genç kızımız da ağır yaralanmıştır. Son olarak 24 Eylül akşamı Pervari Belenoluk Karakoluna saldırılarak, 6 askerimiz şehit edilmiş, 11 askerimiz de yaralanmıştır." dedi.

Demirkıran, "Hepimizin nefretine sebep olan bu şiddet ve saldırılarda yaşamlarını yitiren sivil yurttaşlarımıza ve güvenlik mensuplarına Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.