Müftü Taş Veda Konuşmasında `yetim ve Öksüzlere Hep Sahip Çıkın` Dedi

Burdur İl Müftü Yardımcılığı görevine atanan Antalya`nın Manavgat ilçesi Müftüsü Halil Taş, diyanet görevlilerine yönelik veda konuşmasında, "Görev yaptığınız yerlerdeki yetim ve öksüzlere sahip çıkın.

Müftü Taş Veda Konuşmasında `yetim ve Öksüzlere Hep Sahip Çıkın` Dedi
" dedi.
Müftü Halil Taş, kendini uğurlamaya gelen din görevlileri ile vedalaştı. Manavgat`ta 6 yıl içinde görev yaptıkları süre içinde köy muhtarları ve İlçe Nüfus Müdürlüğü aracılığı 78 köy ve 9 beldede 217 öksüz ve yetimin olduğunu tespitini yaptığını belirten Taş, imkanları ölçüsünde yetim ve öksüzlere hep sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi. Yetimlerin babalarına yazdıkları mektupları en değerli hatıra olarak hep Manavgat Müftülüğü`nde saklanacağını belirten Taş, öksüz ve yetime sahip çıkan her ailenin bereketleneceğini kaydetti. Güllerin Efendisi Hz. Muhammed(SAV) dünyaya gelmeden önce babası Abdullah`ı kaybettiğini hatırlatan Taş, 6 yaşında da annesi Amine Hatun`u da kaybettikten sonra dedesi Abdulmuttalip ile amcası Ebu Talip`in himayesinde büyüdüğünü ifade etti. Cenab-ı Allah`ın yüce kelamı Kur`an-ı Kerim`de yetim malıma el sürülmemesi hususunda uyarısı bulunduğunu belirten Taş, yetim malına el sürenlerinde bu dünyada hiç bir zaman manevi huzur içinde olamayacaklarını kaydetti. Taş, "Kainatın Efendisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(SAV) yetimleri hep severdi. Yetim birini görünce başını okşayarak sevgisini gösterirdi. 63 yıllık hayatı süresincede hep yetim ve öksüzlere sahip çıkmıştır. İmam hatip kardeşlerimden isteğim görev yaptıkları yerlerde yetim ve öksüzlere sahip çıkarak okumalarını sağlamak. Onların ihtiyaçlarını sağlamak. Yetim ve öksüze sahip çıkan her kula Allah(CC) yardımcı olur. " diye konuştu.
Görev yaptığı sürece bir yürüme engelli vatandaşa evlerinde Evimde Dinimi Öğreniyorum kursu verdiklerini belirten Taş, talepler doğrultusunda kursun devam etmesi dileğinde bulundu.