Öldürülen Meclis Üyesinin Kardeşinden Şok İddia

Adana`da silahla öldürülen eski Seyhan Belediye Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Cevdet Yağ`ın kardeşi Kemal Yağ, olaydan 3 ay önce sanık Mustafa Coşkun Ö.

`nün ağabeyini öldüreceği yönünde dedikodular çıktığını ancak ağabeyinin, "O bizden, yapmaz" dediğini söyledi.

1994-1999 döneminde merkez Seyhan ilçesinin belediye başkanlığını yapan CHP`li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Cevdet Yağ`ı (62), 12 Ocak 2011`de adaşı olan kuzeninin cenazesinin toprağa verildiği Hadırlı Mezarlığında 10 kurşunla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan `Jilet Coşkun` lakaplı Mustafa Coşkun Ö.`nün (54) yargılanmasına devam edildi. Öldürülen Yağ`ın oğlu Gökhan`ın da katıldığı duruşmayı, CHP Adana milletvekili ve Yağ`ın arkadaşı Ümit Özgümüş de izledi

Tanıkların dinlendiği duruşmada, katil zanlısı sakin duruşuyla dikkat çekti. Zanlı, bu celsede de Yağ`ı neden öldürdüğüyle ilgili konuşmadı

Tanıklardan öldürülen Yağ`ın kardeşi Kemal Yağ (61) ise mahkemede şok iddiada bulundu. Olayın oluş şeklini göremediğini belirten Yağ, ağabeyinin herkese iyilik yapan birisi olduğunu söyledi. Olaydan 3 ay önce kahvehanede sanığın ağabeyini vuracağı konusunda dedikodu yapıldığını ifade eden Yağ, "Bu dedikoduyu duyunca Ahmet ağabeyim ile görüştüm. Güldü. O da sanıkla yakın zamanda yemek yediğini, böyle bir konunun geçmediğini söyleyip sanık için, `Bizden birisidir, böyle bir şey yapacağını sanmıyorum` dedi.Etrafta konuşmamamızı istedi" dedi.

Ümit Yağ (47) ise, sanığın hiçbir şey demeden amcasına ateş ettiğini söyledi.

Tanıklardan Cemil Kalkan (53) ise, sanığın başsağlığı için Ahmet Cevdet Yağ`ın yanına gidip, "Başkanım başınız sağ olsun" dediğini duyduğunu belirterek, "Maktul de elinin tersiyle sanığın elini itti ve `Git şimdi baş sağlığı dilemenin zamanı değil` gibi bir söz söyledi. Arkasından da silah sesleri gelmeye başladı" diye konuştu.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme savcısı mütalaasını verdi. Savcı, sanığın cenaze töreni bitimi Yağ`ı kasten öldürdüğü gerekçesiyle müebbet, olay sonrası tabancasıyla ateş ederek korku ve paniğe yol açmaktan 3 yıl, ayrıca tabanca bulundurmaktan da 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Duruşma, tarafların esas hakkındaki iddialarını hazırlamaları için ertelendi.
Kaynak: İHA