"masa Başında Çalışanlar Yeşil Çay Tüketsin"

Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt.

'masa Başında Çalışanlar Yeşil Çay Tüketsin'
Duygu Deniz, masa başında çalışanların günde 3 öğünü düzenli tüketmeleri gerektiğini belirterek, metabolizma hızlanması için de yeşil çayı tavsiye ettiklerini söyledi.

Tekden Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Duygu Deniz, masa başında çalışanların beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Masa başında hareketsizlikten ve sürekli atıştırma hissinden dolayı kolay kilo alınabileceğini bildiren Deniz, 3 öğünün düzenli alınmasıyla bu sorunun hafife indirileceğini söyledi. Deniz, "Masa başı çalışanlarda genelde hareketsizliğin verdiği sıkıntı var. Belki de beslenmelerinde çok yüksek kaloride yiyecek bulundurmamaları gerekiyor. Özellikle sabah, akşam, öğleöğünlerini yedikleri zaman sürekli bilgisayarla uğraşıyorlarsa veya sürekli masa başında yaptıkları işlerle beraber, atıştırmalık yüksek kalorili yiyecekler kullanıyorlarsa bunlar kilo almalarına sebep olacak. Yani mümkün olduğu kadar, masa başı çalışanlarının, aralarda atıştırmalık olarak yüksek kalorili yiyecekler seçmekten yana olmamaları gerekiyor. Bunlardan kesinlikle uzak durmaları gerekiyor. Bunlar kuruyemişi fazla tüketmek diyebiliriz. Bunun dışında çayın yanında gidebilecek bisküvi,kurabiye, kek tarzında bir şeyleri gün içinde fazla tüketmeleri ya da bunları tüketmeleri bile kilo almalarına sebep olacaktır. Bizler özellikle ana öğünleri almayı tavsiye ediyoruz, bütün insanlar için bütün çalışanlar için, sabah, öğle, akşam öğünlerini düzenli tüketmelerini istiyoruz, belirli saatlerde. Bunların dışında herkesin ara öğünleri alması, metabolizmasını hızlandıracaktır. Biz de masa başı çalışanları olarak, bu ara atıştırmalarında meyve kullanılabilir, eğer kilo vermeyi de hedefliyorsa birey,en sağlıklı ara öğün grubu meyve, süt ve yoğurt grubudur. Bu gruptan beslenmeleri ve kullanmaları faydalı olur" dedi.

Bitki çaylarının özellikle yeşil çayın sindirim de çok etkili olduğunu belirten Deniz, "Bunun dışında bitki çaylarından yararlanabilirler. Zayıflamayı düşünüyorlarsa bizim özellikle yeşil çay, bizin tavsiye ettiğimiz bir çay türüdür. Hem metabolizmayı hızlandırdığı düşünülüyor hem de yağ yakımını tetiklediği, diyet ve sporla beraber yağ yakımını etkilediği araştırmalar sonucu ortaya çıkmış. Bana çoğunlukla masa başı çalışanları danıştığı için, oturdukları yerde bir şeyler yeme ihtiyacı hissediyorlar. Engüzeli yeşil çay tüketmek olur. Gün içerisinde 5 fincana kadar yeşil çay içmeleri onların, kilo vermesine de destek olacaktır. Beslenme konusunda bunlara dikkat etmeleri gerekiyor. Onun dışında hareket anlamında, masa başında oturulduğu için hareket kısıtlığı yaratacaktır. bunu önlemek için ufak tefek hareketler yapmaları, ara sıra dolaşmaları iyi olacaktır. Masa başında uygun bir vakitleri varsa, masa başı hareketleri yapabilirler. Bunlar pratikte özellikle göbek yağını dengelemek için uygulanan hareketlervardır. En büyük tavsiyemiz, iş yerine gidip gelirken fırsatları varsa o mesafeleri biraz uzatmaları iyi olur. Sabah gelirken ulaşım araçlarını kullanıyorlarsa mesafeyi biraz daha uzatarak en azından bir durak önce inerek 15-20 dakikalık bir sabah yürüyüşü ile işe gitmeleri onların hareketini arttırır. Bunun dışında iş dönüşü eve giderken yine mesafeyi uzatıp yürüyüş yapılması faydalı olur. Böylece kilolarını korumuş olurlar, zayıflamak isteyenler de zayıflayabilirler" diye konuştu.
Kaynak: İHA