Krom Madeninde İki İşçi Karbonmonoksit Gazından Zehirlendi

Bursa’nın Orhaneli ilçesi Göynükbelen beldesinde faaliyet gösteren Krom Maden AŞ’de maden çıkartmak için dinamit patlatılması sonrasında havalandırma vanasını açmak için tünele giren işçilerden A.

C. ve A.O. zehirlendi. Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalarda; madende karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırılan işçilerin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.


Orhaneli Göynükbelen beldesi Kovanlık mevkiinde faaliyet gösteren Krom Maden A.Ş.’de 450 metrelik kapalı galeri tünelinde maden çıkartmak için dinamit patlatıldı. Ardından madende işçi olarak çalışan A.C. ve A.O., havalandırma vanasını açmak ve kontrol etmek için tünele girdi. Tünelde bulunan birikmiş karbonmonoksit gazından zehirlenen işçiler, Bursa Muradiye Devlet Hastanesine kaldırıldı. Zehirlenen iki işçinin de yoğun bakımda oldukları, hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi.

Olay sonrası Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerince ocak girişinde yapılan ölçümlerde normal seviyenin üzerinde karbonmonoksit gazı bulunduğu tespit edildi. Cumhuriyet savcısının talimatı ile Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.