Valinin çalınan ayakkabıları bulundu

Ramazan Bayramı namazını kılmak için Ulucami'ye giden Bayburt Valisi Hasan İpek, in kaybolan ayakkabıları bulundu.

Valinin çalınan ayakkabıları bulundu
Valinin koruma polisi B.İ. Vali İpek'in ayakkabılarını kenarda bir yere koyduktan sonra vali İpek'i takip etti. İpek'in camide yerini almasının ardından, koruma polisi valinin ayakkabıların yerinde olmadığını görence Valilik görevlilerine bildirdi ve başka ayakkabı istedi. Vali İpek, namaz sonrası, görevlilerce getirilen ayakkabıları giyerek camiden ayrıldı. İfadesi alınan koruma polisi B.İ, “namaz için geldikleri camide Vali İpek'in ayakkabılarının çalındığını belirterek, kendisini İpek ile içeri girip geri dönmesi arasında 2-3 dakikalık zamanın geçtiğini ve cami içerisinde ve çevresinde bayram namazı bitene kadar arama yapmasına rağmen ayakkabıları bulamadığını” söylediği öğrenildi.

Polisin yaptığı araştırma sonrasında, ayakkabıları alan kişiye ulaşıldı. Gözaltına alınan ve ismi açıklanmayan kişi, ayakkabıları yanlışlıkla aldığını söyleyince serbest bırakıldı.

Geçici Koruma Polisi B.İ'nin ise Vali İpek tarafından “'ayakkabılarını koruyamadığı için kendisini de koruyamayacağı” gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi. B.İ'nin, Bayburt Emniyet Müdürlüğündeki görevine devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: Bayburtmedya