Vali Topaca'dan Huzurevi Sakinlerine: Birbirinize Komşu Gibi Davranın

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, huzurevinde yaşayan vatandaşların gönül rahatlığıyla saygı ve sevgi çerçevesinde yaşamasını amaçladıklarını söyledi.

Vali Topaca'dan Huzurevi Sakinlerine: Birbirinize Komşu Gibi Davranın
Topaca, huzurevinde bulunan vatandaşlara iyi komşuluk tavsiyesinde bulundu.

Ercan Topaca, Kozluk Mahallesi’ndeki bulunan huzurevini ziyaret etti. Bayramda bazı özel sebeplerden dolayı huzurevini ziyaret edemediğini belirten Topaca, “Bugün hem buradaki vatandaşları görmek istedim hem de huzurevini yukarıdan aşağı gezip herhangi bir eksiği var mı onu da görmek istedim.” dedi.
Huzurevinde yaşayan vatandaşların devlet için önemli olduğunun altını çizen Topaca, “Devlet olmanın gereği belirli bir yaşı aştıktan sonra barınma konusunda, hayatını devam ettirme konusunda insanlara yardım etmektir. İnsanlar, belirli bir yaşa geldiği zaman bir yardıma muhtaç olduğu zaman bazen yakınlarından yardım göremeyebiliyor. Sosyal devlet, tam bu noktada devreye girip insanların her yaşta ister genç, ister yaşlı olsun yardıma ihtiyaç duyduğu noktada ona yardım eden devlettir. Yardıma ihtiyaç duyan kim olursa olsun bir şekilde ona devletin sahip çıkması gerekir. Devletimiz de ve kültürümüz de bunun uzantısıdır.” diye konuştu.
Vali Topaca, huzur evinde yaşayan vatandaşların gönül rahatlığıyla saygı, sevgi çerçevesinde yaşamasını amaçladıklarını dile getirdi.
Huzurevinde bulunan vatandaşlara dayanışma içinde bulunma ve iyi komşuluk yapma tavsiyesinde bulunan Topaca, “Odalarınız ayrı olabilir, yan oda da olabilir. Her biriniz bir evin sahibi, yanınızdaki de komşunuz. Komşuluğunda hak ve hukuku vardır. Peygamberimiz (sav) de bu konuyla alakalı ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.’ diyor ve biz de buna inanıyoruz. İnanıyorsak da komşuluğun o huzurun maksimum seviyede olması için sizin de yerine göre fedakârlık yapmanız gerekiyor. Burada birbirinizle komşu gibi hareket etmelisiniz." şeklinde konuştu.