Ab'nin Otobüsü Artık Arıza Vermeye Başlamıştır

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Gençlik Otobüsü Avrupa Turu"na katılan öğrencileri yolcu etti.

Ab'nin Otobüsü Artık Arıza Vermeye Başlamıştır
Avrupa Birliği'nin (AB) otobüsünün artık arıza vermeye başladığını belirten Bağış, "AB, bu yolculukta geride kalmak istemiyorsa Türkiye'nin otobüsünü de kendi filosuna katmak zorundadır" dedi.

Önümüzdeki bir ay içerisinde Avrupa'da bulunan 12 ülkeyi ziyaret ederek gençlerin hem Avrupa'yı yakından tanımasını, hem de Avrupa'da bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmasını sağlayacak olan "Gençlik Otobüsü Avrupa Turu"na katılan öğrenciler yola çıktı. Avrupa Birliği Bakanlığı Ortaköy Ofisi'nde düzenlenen törenin ardından hareket eden otobüste, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 54 genç yer alıyor. Programın konusunun "gönüllülük" olarak belirlenmesinin sebebi ise gençlerin sivil toplum

kuruluşlarına daha fazla katılımını sağlamak olarak gösteriliyor.

2011 yılının Avrupa gönüllülük yılı olduğunu belirten Egemen Bağış, "Gençlerimiz Türkiye'nin Avrupa kimliğini gönüllülük esasına dayalı bir projeyle ortaya koyuyorlar. Türkiye'nin aslında Avrupa'nın vazgeçilmez bir parçası olduğunu Avrupa'nın farklı şehirlerini ziyaret ederek anlatmak için bir yolculuğa çıkıyorlar. Çıktığımız bu yolculuk Türkiye'nin muasır medeniyet yolculuğun ta kendisidir. Çok önemli bir aşamasıdır. Bugün burada sizleri 53 AB gönüllümüzü yolcu ederken, yolunuz üzerindeki 12 ülkeyle

Türkiye arasında köprü kuracağınızı biliyorum" dedi.

"AB'nin otobüsü artık arıza vermeye başlamıştır" diyen Bağış sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"Avrupa'nın ekonomik olarak düştüğü durumu görüyoruz. Nüfusu yaşlanıyor ciddi bir takım umutsuzluklar var. Bir takım aşırı ileri uçlar gerçekten toplumu zehirlemeye başladı. Ancak Türkiye size seyahat edeceğiniz otobüs gibi modern çağdaş geleceğe umutla bakan bir ülke. AB bu yolculukta geride kalmak istemiyorsa, Türkiye'nin otobüsünü de kendi filosuna katmak zorundadır. AB fazla bilet kesip bir takım sıkıntılara girmiş olabilir bunun bedelini Türkiye ödemeyecektir. Avrupa'nın bunu bilmesi gerekir.

Türkiye AB otobüsünde ayakta giden yolcu olmayı asla kabul etmez. Gerektiğinde istediğimiz anda müsait bir yerde inmesini de biliriz."

Programın koordinatörü Maksut Çoşkun ise, "Gençlik otobüsünün ikinci projesi bu. İlkinin geçen sene gerçekleştirmiştik. Geçen seneki formatımızı slogan yarışmasıydı. Türkiye genelinde dostluk, barış, kardeşlik bunlarla ilgili slogan yarışması düzenlemiştik. En güzel slogan bulan 51 genç arkadaşımızı geçen sene yine 12 Avrupa ülkesinde çeşitli etkinliklere götürdük. Bu sene ikincisinin gerçekleştiriyoruz. Geçen seneye oranla daha rahatız" dedi.

Açıklamaların ardından Egemen Bağış, masada bulunan fındıkları öğrencilere göstererek, "AB'nin enerjisi bitmek üzere sizde gittiğiniz yerlerde bu fındıkları dağıtarak enerjinizi onlara verin" dedi.

Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Bağış, daha sonra otobüsün arkasından su dökerek uğurladı. Selanik'ten başlayacak tur Roma, Viyana, Amsterdam, gibi ülkeleri gezdikten sonra Bükreş'te sona erecek.