Sakal-ı Şerif`i Ziyaret Etmek İsteyenler Uzun Kuyruk Oluşturdu

Peygamber Efendimiz Hz.

Sakal-ı Şerif`i Ziyaret Etmek İsteyenler Uzun Kuyruk Oluşturdu
Muhammed`in (S.A.V.) Sakal-ı Şerif`i, Kadir Gecesi dolayısıyla Edirne`nin Keşan ilçesinde bulunan Hersekzade Ahmet Paşa Camii`nde ziyarete açıldı. Teravih namazının ardından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif`i görmek için insanlar camiye akın etti. Vatandaşlar, camide ziyarete açılan Sakal-ı Şerif`i görebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.
Kadir Gecesi dolayısıyla ziyarete açılan Sakal-ı Şerif`i görmek isteyen vatandaşlar, okunan Kur`an-ı Kerim`i dinledi ve namaz kılıp, dua etti. Camiye gelenler arasında kadınların yoğunluğu ise dikkat çekti. Camide, kendilerine ayrılan bölümde yer bulamayan kadınlar, caminin bahçesine serilen halıların üzerinde namaz kıldı.

Önce erkeklere açılan Sakal-ı Şerif`e yoğun ilgi olunca, din görevlileri izdiham yaşanmaması için cami cemaatinin sıraya girmesini istedi.

Cami kapısı önünde toplanan kadınlar ise erkeklerin camiden çıkmasını bekledi. Sakal-ı Şerif, daha sonra kadınların ziyaretine açıldı. Vatandaşlar, Sakal-ı Şerif`ini öpebilmek ve dokunabilmek için adeta birbirleriyle yarışırken, Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri ve cami görevlileri izdiham yaşanmaması için sık sık cemaati uyardı. Bazı ziyaretçiler ise Sakal-ı Şerif’i cep telefonuna çekti.
Bu esnada Sakal-ı Şerif’i görmek üzere camide bulunan bir kadın ise gözyaşlarına boğuldu. Uzun bir süre Sakal-ı Şerif’e bakarak gözyaşları döken kadın, yanındakiler tarafından cami dışına çıkartıldı.