Midyatlılar Kadir Gecesi’ni İdrak İçin Camilere Akın Etti

Mardin’in Midyat ilçesinde, Kadir Gecesi`ni ibadetle geçirmek isteyen vatandaşlar camilere akın etti.

Midyatlılar Kadir Gecesi’ni İdrak İçin Camilere Akın Etti
İslam alemi için büyük önem taşıyan gecede vatandaşlar, ülkemizin birlik, bütünlük ve huzuru için dualar etti, ‘amin’ nidaları yükseldi.
Kuran-ı Kerim`in indirildiği gece olarak bilinen Kadir Gecesi`ni idrak etmek için tarihi ilçede yaşayan genç, yaşlı, kadın, erkek yüzlerce Midyatlı camileri doldurdu. Gölcük Mahallesi’nde bulunan Molla Hacı Camii cemaati ise Ramazan ayı boyunca mukabele ile okudukları Kur’an-ı Kerim hatim duasını yaptı.
Gecenin Müslüman alemine hayırlı olması temennisinde bulunan Gölcük Mahalle Muhtarı Murat Başar, “Ramazan ayı boyunca okuduğumuz Kur’an-ı Kerim hatimlerini bu gece inşallah teslim edeceğiz. 100`ün üzerinde hatimlerin teslim edileceği bu gecede Allah’tan af dileyeceğiz” diye konuştu.
Vatandaşlardan Yusuf Öz ise, “Dünyanın dört bir yanından Allah’a avuçların açıldığı bu gecede dileğimiz, duaların kabul edilmesi. Müslüman ülkelerimizde kardeşlik, birlik ve beraberlik olması için edilecek dualarda Kürt, Türk, Arap, Çerkez ve tüm kardeşlerimizin birlik ve bütünlüğünün artmasını temenni ediyoruz. Ayrıca Somalili kardeşlerimizin sıkıntılardan kurtulmasına da dua edeceğiz” şeklinde konuştu.