Kiliseye Çevrilen Camide Sakal–ı Şerif İzdihamı Yaşandı

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesinde, CHP`li belediyenin restorasyon adı altında kiliseye çevirdiği Pazaryeri Camii, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde Peygamber Efendimiz Hz.

Kiliseye Çevrilen Camide Sakal–ı Şerif İzdihamı Yaşandı
Muhammed`in (SAV) Sakal–ı Şerif’ini ağırladı. Pazaryeri Camii, Sakal-ı Şerif`i ziyarete gelen müslümanlar tarafından izdiham yaşandı. Camiye sığmayan cemaat bahçeye taştı.

Kilise olan ve mübadele yıllarında Atatürk tarafından camiye çevrilen tarihi Pazaryeri Camisi’nde Kadir Gecesi bu yıl farklı kutlandı. Kışın 25 bin olan nüfusu yazın 100 bine kadar çıkan turizm beldesinde, vatandaş Kadir Gecesi’nde camiye koştu. Cemaat; caminin içinde sol tarafta bulunan ve kilise döneminde yapılan skandal restorasyonla ortaya çıkartılan mermer sütunlardaki tasvirlere, figürlere, heykelciklere ve altara (adak yeri) aldırmaksızın ibadetini yerine getirdi.
Cami İmamı Davut Mercan ve Müezzin Yaşar Aslan’ın Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) adına okuduğu Mevlit–i Şerif ile Kadir Gecesi’ni ifa etmeye başlayan Alaçatılı Müslümanlar, daha sonra okunan 45 hatim için yapılan duaya iştirak etti. Cemaatin almadığı ve bahçeye taştığı camide kılınan teravih namazından sonra Sakal–ı Şerif ziyaret edildi. Cemaat, tekbirler ve salâvat eşliğinde Sakal–ı Şerif’i ziyaret etti. Camide, son olarak Tespih Namazı kılındı. Namazdan sonra cemaate 400 adet Kur’an-ı Kerim ve kandil simiti dağıtıldı.