Esnaftan Stk’lara Teröre Karşı Mektup: Elinizi Taşın Altına Koyun

Sivil Toplum Kuruluşları’na birer mektup gönderen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Gelin elinizi taşın altına koyun, teröre birlikte dur diyelim.

” çağrısında bulundu.

Türkiye’de yaşayan vatandaşların birliğinin hiçbir zaman siyasi çıkarlara, ideolojiye ve rant sağlama beklentilerine malzeme yapılamayacağını ifade eden Palandöken, siyasi partiler, medya, STK’lar ve her türlü meslek kuruluşlarının ortak bir tavır sergilemesi çağrısında bulundu. Ahi Evran anlayışı bu milletin, Türkiye’de yaşayan farklı dil, din ve etnik kökene sahip tüm insanları içinde barındırdığını söyleyen Palandöken, “Günümüzde de ülkemizin en ücra köşelerinde bulunan insanlarla ilgilenen, bunların ihtiyaçlarını tespit edip hizmeti vatandaşın ayağına götüren, hayatlarını kolaylaştıran, bunun sonucunda ülkenin ve ülke insanının gerçek fotoğrafını en gerçekçi haliyle elinde tutan esnaf ve sanatkârlarımız, ülkemizde birliği, dirliği ve düzeni en fazla isteyen kesimdir. Esnaf ve sanatkâr istemeden, işyerinin zarar görmemesi için kepenk kapatmak zorunda kaldığında evine ekmek götüremez, çocuğuna harçlık veremez. Bu yüzden esnaf kavgayı, krizi, çatışmayı sevmez, istemez ve desteklemez.” şeklinde konuştu.


“TERÖR AZALDIĞINDA BÖLGE EKONOMİSİ GÜÇLENİYOR”
Terör olaylarının azalmasıyla bölge ekonomisinin gözle görülür şekilde iyileştiğini, insanların refahının yükseldiğinin belirten Palandöken, “Bölge de yaptığımız toplantılarda vatandaşın ilk meselesi aş ve iş olduğunu gördük. Biz bu filmi 70’li yıllarda sağ-sol çatışmalarıyla yaşamıştık. Türkiye’nin gelişmesini ve büyümesini istemeyen iç ve dış mihraklar şimdi de terör maşasını kullanıyorlar. Dünyanın gelişmiş ülkeleri arasına girmek için politikalar ve stratejiler geliştireceğimiz çok kritik bir dönemde, maalesef gündemimizi hain terör saldırıları doldurmaktadır. Doğu ve Güneydoğu bölgemizde refah arttığında terör olaylarının başlamasına dikkat çekmek istiyorum.” dedi.

Terör sorununun bir kişinin ya da bir kurumun meselesi olmadığını; bunda top yekun herkesin sorumluluğu olduğunu vurgulayan Palandöken, STK’ları akan kanun durması konusunda birlik olmaya çağırdı.