Ankara Kalesi`ndeki Siren Kulesi Yıkılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in simgelerinden olan tarihi Ankara Kalesi görüntüsünü çirkinleştiren demir siren kulesini kaldırıyor.

Ankara Kalesi`ndeki Siren Kulesi Yıkılıyor
Kalenin en tepesinde yer alan iç kalenin ve Bayrak Direği’nin hemen önünde duran, Başkent’in dört bir tarafından izlenebilen muhteşem görüntüye gölge düşüren siren kulesi, daha modern ve bölgenin tarihi yapısına uygun şekilde yeniden inşa edilecek. Kale’nin tam göbeğinde 1968 yılında yapılan ve şu anda Ankara İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne ait 30 metre uzunluğundaki demir siren kulesi Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, titiz ve özenli çalışmasıyla yerinden sökülmeye başlandı.

Demir kulenin bölgeden kaldırılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü Koruma Kurulu’nun izni ile çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, herhangi bir iş makinesi kullanmadan yıkımı elle itinalı bir şekilde gerçekleştiriyor. Yıkımın ardından Afet ve acil durumlarda Başkentli vatandaşların uyarılması için kullanılmayı hedefleyen siren kulesinin yerine, yeniden bölgenin tarihi görüntüsüne ve yapısına uygun, daha modern bir siren sistemi yapılacak. Yıkım çalışmalarını Kent Estetiği Dairesi Başkanı Ömer Öksüz ve İl Afet Acil Durum Müdürü Ömer Albaş ile birlikte yerinde izleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Balamir Gündoğdu, gerçekleştirilen yıkımın yanı sıra tarihi Ankara Kalesi içerisindeki çalışmalarında devam ettiğini bildirdi.