Başkurdistanlı Genç İşadamları Gümüşhane’ye Geldi

Gümüşhaneli Genç İşadamları Derneği (GİAD)`nin davetlisi olarak gelen Başkurdistanlı işadamları Gümüşhane`de bir dizi temaslarda bulundu.

Başkurdistanlı Genç İşadamları Gümüşhane’ye Geldi

Başkurdistan’da açılan Türk kolejlerinden mezun olan 4 mühendis işadamı, iki haftalık Türkiye ziyareti kapsamında GİAD`ın daveti üzerine Gümüşhane’ye geldi. Heyet öncelikle Gümüşhane Ticaret Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve odaya bağlı işadamlarıyla bir araya geldi. Misafirlere Türkiye ile ilgili bilgi veren Akçay, Türkiye’nin dünyanın 16. büyük ekonomisi ile hızlı büyüyen bir ülke olduğunu söyledi. Akçay, Türkiye’nin gelecek 15 yıl içerisinde dünyada ilk üç büyük ekonomiden birisi olacağını belirtti. Genç işadamlarının Başkurdistan Türk koleji mezunu olduğunu öğrenen Akçay, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Biz sizi ülkenizde bir Türk elçisi olarak görüyoruz. Ortak bir dilimiz ve paylaştığımız ortak kültürümüz var. Sizlerden bir işadamı olarak en önemli beklentimiz aramızdaki irtibatı devam ettirmeniz ve bir Türk elçisi gibi faaliyetler göstermenizdir." dedi
Başkurdistanlı işadamları, kendi ülkelerinde sivil toplum kuruluşlarının olmadığını, tüccarların bir araya gelmesinin güzel bir olay olduğunu dile getirdi. Genç işadamı Vener Bagishaev, "Türkiye’yi turistik bir ülke ve inşaat şirketlerinin çok olduğu bir ülke olarak tanıyoruz. Hem Türkiye’yi tanımak hem de kendi iş kollarımızla ilgili sektörleri incelemek için buradayız." diye konuştu.

Akçay, genç işadamlarına Karaca Mağarası`nın yer aldığı bir tablo hediye etti.

Program kapsamında Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Canlıyı da ziyaret eden heyet, ardından Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel değerlerini tanıma imkanı yakaladı.