Memur-Der'den Bekir Bozdağ ziyareti

Memur-Der Genel Başkanı Cengiz Özbay, beraberindeki heyet ile yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olarak göreve başlayan Bekir Bozdağ'ı ziyaret etti. “Yeni Anayasaya Sivil Yaklaşımlar” çalışması hakkında Bozdağ'a bilgi veren Özbay, ayrıca Başbakan Yardımcısı'na Dostluk ve Barış Ödülü'nü takdim etti.

Memur-Der'den Bekir Bozdağ ziyareti
Memur-Der Genel Başkanı Cengiz Özbay, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a tebrik ziyaretinde bulundu.

Yeni anayasa ile ilgili olarak 100 STK ve 100 Uzman ile “Yeni Anayasaya Sivil Yaklaşımlar” başlıklı çalışma hakkında bilgi veren Başkan Özbay, konuyla ilgili olarak "Toplumun tüm katmanlarının temsilcileri olan Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşlerini topluyoruz. Sonra da bu görüşleri yapılacak bir çalıştayda tartışacağız. Çıkan sonucu kitap haline getirerek basın, kamuoyu ve yetkilerle paylaşacağız” dedi.

Ülkenin yeni anayasaya olan ihtiyacına değinen Başkan Özbay sözlerine şöyle devam etti: Demokratik bakımdan oluşan normalleşme sürecini federasyon olarak yakından takip ediyoruz. Üzerimize düşen bir konu varsa da sorumlu bir sivil toplum kuruşu olarak durumdan görev çıkararak her türlü çalışmayı yapmaya hazırız. Umarız bu hassasiyetlere asıl duyarlı olması gerekenler sahip çıkar. Diğer taraftan buna karşı duruş gösterenleri tarih asla affetmeyecektir.

ISMARLAMA ÇALIŞMA YAPMIYORUZ
"Yeni anayasayı halk yapmalıdır" diyen Memur-Der Genel Başkanı Cengiz Özbay, "Paranın ve kudretin gücü ile ısmarlama niteliği taşıyan çalışmaları kabul etmiyoruz. Bunun yerine Edirne’den Hakkari’ye toplumun tüm katmanlarının görüşlerini yansıtan bir çalışmayı tercih ediyoruz. Bunun da tek adresi Sivil Toplum Örgüleridir" ifadesini kullandı.

GÜZEL BİR ÇALIŞMA GÖRÜNTÜSÜ VAR
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bozdağ, "Sivil Toplum kuruluşlarının çalışmalarına önem veriyoruz. Yapacağınız çalıştayın sonuçları mutlaka değerlendirmeye alınacaktır. Güzel bir çalışma görüntüsü var. Ayrıca başarılı hukukçu Osman Can’ın çalışma içinde yer alması çok isabetli olmuş. Başarılar diliyorum” dedi.