Gölette Boğulan 2 Kişinin Cesedi Çıkartıldı

Malatya‘da sulama amaçlı yapılan gölete, serinlemek için giren 2 kişinin cesedi dalgıçların uzun süren çalışması sonrasında çıkartıldı.

Alınan bilgiye göre, olay dün Malatya merkez Yaygın kasabasındaki Yaygın Gölet‘inde meydana geldi. Serinlemek amacıyla gölete giren M.S. (25) ile F.K. (27) adlı şahıslar, bir süre sonra gölette kayboldu. Durumu gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Jandarma ekiplerince çevre güvenliği alınırken, olay yerine Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Dalgıç ekibi çağrıldı. Dalgıçların gece yaptığı çalışmalarda cesetlere ulaşılamazken, bu sabah erken saatlerde başlayan aramalar sonucunda her iki

cesette çıkartıldı. Yakınlarının uzun süren bekleyişi sonrasında çıkartılan cesetler ambulans ile otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu‘na kaldırıldı.

Öte yandan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba‘da olay yerine gelerek geçmiş olsun dileklerinde bulunup, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ağbaba, bu tür olayların bilgisizlikten kaynaklandığını belirterek, eğitimin önemine dikkat çekti.

Kaynak: İHA