Bursa Okullarına Ab Desteği

Bursa, eğitim alanında AB ile iş birliği yapıyor.

Bursa’daki okullar 2004 yılından bu yana her yıl Avrupa ülkeleriyle iş birliği yaparak eğitimde kaliteyi artırmaya çalışıyor. Bu vesile ile karşılıklı iş birlikleri gelişirken, Bursalı okullar AB ve EFTA üyesi ülkelerdeki okullardan proje ortakları bulup birlikte projeler hazırlıyor. AB projelerinden sorumlu Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muhammet Ataklı, bu yıl da hayat boyu öğrenme programı (LLP) kapsamında çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Ataklı, Bursa‘nın 16 proje teklifinin AB tarafından kabul edildiğini belirterek, "Türkiye‘den sunulan toplam 1552 adet okul projesinden 396‘sı kabul edildi. Geçen yıl Bursa‘dan gönderilen projelerden 4 tanesi kabul edilmişti, 2011‘de Bursa‘dan sunulan 16 adet projeden 14 tanesi kabul edildi, 2 tanesi ise yedek listesine girdi. "

Ataklı, hedef kitlesi farklı pek çok AB programı olan Grundtvig programına ise yetişkin eğitimi alanında faaliyet gösteren kuruluşların başvurabileceğini söyledi. Ataklı, 2011 Grundtvig öğrenme ortaklığı programı kapsamında Orhaneli Halk Eğitimi Merkezi‘nin koordinatör olarak yer aldığı ‘Ailelerin Jenerasyonlararası Diyaloğu‘ başlıklı projesinin kabul edildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA