Memur-Sen‘den Genç Boşnakların ‘8 Bin 372 Ayakkabı‘ Eylemine Destek

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Genç Boşnaklar Derneği‘nin Srebrenitsa‘da Sırplar tarafından gerçekleştirilen soykırımı unutturmamak için 9 Temmuz‘da Taksim‘de yapacağı ‘8 bin 372 çift ayakkabı‘ eylemine ayakkabılarını vererek katıldıklarını söyledi.

Genç Boşnaklar Derneği‘nin Srebrenitsa‘da Sırplar tarafından gerçekleştirilen soykırımı unutturmamak için başlattığı ‘8 Bin 372 Çift Ayakkabı‘ eylemine destek arayan Derneğin Planlama ve Organizasyon Sorumlusu Enisa Kezo, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu‘yu ziyaret etti.

Türkiye‘de bir kınama eylemi gerçekleştireceklerini ifade eden Kezo, "Bu eylemi yaparak 8 bin 372 çift ayakkabının oluşturduğu kalabalığı gözler önüne sermek ve bu ayakkabıların birer insan ayağında olduğunun düşünülmesini sağlamak istiyoruz. Resmi rakamlara göre 8 bin 372 kişi Srebrenitsa‘da 3 gün içinde katledildi. 5 veya 10 gün daha katliam sürseydi, bütün Bosna yok olurdu" dedi.

Kezo, katliamı kınama programında 192 bağımsız ülke sayısı kadar beyaz balon uçuracaklarını ve dünyaya barış mesajı vermek istediklerini kaydetti. Yaptıkları eylemin geçmişte yaşanan soykırımı kınamadan öte anlam içerdiğini de dile getiren Kezo, yeni neslin bilinçlenmesini, Bosna-Hersek‘in daha güçlü olması ve bir daha bu acıları yaşamaması için ülkesi için çalışmasına vesile olmasını amaçladıklarını Gündoğdu‘ya aktardı.

Bu kınama eylemine destek olmanın tarihi bir sorumluluk olduğunu dile getiren Ahmet Gündoğdu ise, Memur-Sen olarak üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceklerini belirtti. Gündoğdu, Eğitim Bir-Sen 19. Başkanlar Kurulu Toplantısı‘nın Bosna Hersek‘te yapıldığını da hatırlatarak, "Aynı ecdadın torunlarıyız. Zor günümüzde bir ve beraber olmalıyız. Bu, gecikmiş bir kucaklaşmadır, destek olmadır. 500 yıllık birlik ve beraberlikten sonra Bosnalı kardeşlerimizin yaşadığı acıyı biz de kalbimizde

hissettik. Dualarımız hep Bosnalı kardeşlerimizle oldu" diye konuştu.

Resmi rakamlara göre 8 bin 372 Bosnalı‘nın katlini protesto için kişi başına bir çift ayakkabı ile yapılacak kınama eyleminin amacına ulaşmasını arzuladıklarını da söyleyen Gündoğdu, bu katliamda BM‘nin üzerine düşen masum insanları koruma görevini yapmadığını ve soykırıma göz yumduğunu savundu. Yaşananları utanç tablosu olarak nitelendiren Gündoğdu, "Genç Boşnaklar Derneği‘nin gerçekleştireceği ayakkabı eylemine ben ve arkadaşlarım ayakkabılarımızı vererek katılacağız. Amacımız katliamı unutmadığımızı

göstermek, katillerin yargılanması isteğimizi bir kez daha dile getirmek ve 500 yıllık kardeşliğin sorumluluğunu yerine getirmektir" dedi.

Ahmet Gündoğdu ayakkabılarını vermesinin ardından da, Genç Boşnaklar Derneği tarafından kınama eylemine yönelik hazırlanan ‘unutmadık, unutturmayacağız‘ tişörtünü giydi.

Kaynak: İHA