Bakan Şahin, Töre Cinayetine Kurban Giden Ceylan‘ın Annesini Ziyaret Etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Hatay‘ın Dörtyol ilçesinde töre cinayetine kurban giden 21 yaşındaki Ceylan Soysal‘ın annesini ziyaret etti. Bakan Şahin, "Türkiye‘de töre cinayetlerinin önüne geçebilmek için zihniyet devrimi yapmamız gerekir" dedi.

Bakan Şahin, Töre Cinayetine Kurban Giden Ceylan‘ın Annesini Ziyaret Etti
Bakan Fatma Şahin, Ceylan Soysal‘ın devlet korumasına alınan kız kardeşi S.H. ile görüştükten sonra, Dörtyol ilçesine giderek acılı anne Sebiha H. ile görüştü. Geniş güvenlik önlemleri altında Sebiha H.‘nin kayınpederinin bulunduğu eve gelen Bakan Şahin, basına kapalı olarak aileyle yarım saat süren bir görüşme yaptı. Aileye çeşitli yardım malzemelerinin de verildiği ziyaretin ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlandıran Bakan Şahin, Türkiye‘de cinayetlerin son bulması için zihniyet

devrimi yapılması gerektiğini söyledi. Şahin, "Anne ile görüştüm, perişan bir halde. Yaşanan bu cinayet, 4 aileyi perişan etmiş durumda. Gidecek yerinin olmadığını söylüyor, maddi durumu çok kötü. Biz devlet olarak gereken desteği vereceğiz, bu manada bir ev almayı düşünüyoruz. Bunun için gücümüz var. Valiliğimiz ve kaymakamlığımızla koordineli bir şekilde acilen sorunlarını çözeceğiz. Bu ülkede artık Ceylanlar ölmesin, töre cinayetleri yaşanmasın istiyoruz. Bunun için de zihniyet devrimi gerekiyor, eğitim

gerekiyor. Bunu hep birlikte başaracağız. Basının da bu manada ciddi desteğini arkamıza almak istiyoruz. Zihniyet devrimi yapmadığımız sürece, Türkiye‘de töre cinayetlerinin ve diğer cinayetlerin önüne geçmemiz mümkün değil. Cezaları arttırmamız, ağırlaştırmamız çözüm değil; bunu hep birlikte yaşadık, gördük. Eğitimle ancak bu sorunları çözebiliriz. Ve zihniyet devrimini yapabilmek için var gücümüzle çalışıp bunu başaracağız" diye konuştu.

POLİS OLMAK İSTİYOR

Bakan Şahin, devlet koruması altına alınan 14 yaşındaki S.H. ile görüştüğünü belirterek, "Kendisi polis olmak istediğini, annesini de görmek istediğini söyledi. Değerlendiriyoruz. Bir ablası olarak ona her şeyiyle bakabileceğimi söyledim, Ankara‘ya alabileceğimi söyledim. Çok akıllı bir kız, gerekirse annesi ile birlikte Ankara‘ya alabiliriz. Bunları değerlendiriyoruz" dedi.

Bakan Şahin makam aracına binerken Dörtyollu bir kadın, bakanın ellerinden tutarak, "Ne olur bize yardım edin, çok fakiriz" diyerek yardım istedi. Bakan Şahin, kaymakamlık görevlilerine kadınla ilgilenilmesi konusunda talimat verdikten sonra Ankara‘ya dönmek üzere Dörtyol‘dan ayrıldı.

Kaynak: İHA