Belediye Yıktığı Dükkanı Mahkeme Kararıyla Yeniden Yapacak

Ankara’nın Sincan Belediyesi, yıktığı dükkanı alınan mahkeme kararıyla yeniden yapacak.

Ankara’nın Sincan Belediyesi, yıktığı dükkanı alınan mahkeme kararıyla yeniden yapacak. 2005 yılında Lale Meydanı üzerinde yer alan 600 metrekare açık ve 250 metrekare kapalı alana sahip işyeri, alanın açılması gerekçesiyle yıkılmıştı. Meydandaki alt ve üst iş yerlerinden oluşan çarşı yönetimi, Sincan 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne açtığı dava ile yıkılan iş yerinin yeniden yapılması için hukuki süreci başlattı.

Dava konusu olan 104 nolu dükkan restoran olarak işletiliyordu. Çarşının üstteki ve alttaki dükkanlarla bütünlük sağladığını öne süren çarşı esnafı, yıkımın projeyi bozduğunu iddia etti ve soluğu mahkemede aldı. 4 yıl süren hukuki sürecin ardından mahkeme çarşı yönetimini haklı gördü ve yıkılan dükkanın yeniden yapılmasını istedi. Bu karara itiraz eden belediye davayı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi de Sincan 2. Sulh Mahkemesi’nin kararını onayarak, işyerinin yeniden yapılmasıyla ilgili son sözü söyledi.

Sincan Belediyesi de yıktığı dükkanın yerine yenisinin yapılacağını meydana koyduğu tabelayla duyurdu. Mahkeme kararlarının uygulanmasının zorunluluğuna işaret eden Sincan Belediyesi, astığı tabelada işyerinin belediye tarafından aynı şekilde yapılacağını bildirdi. Ramazan ayından sonra inşaatına başlanacak olan işyerinin açık artırmayla satılacağı öğrenildi.