Vali Yüksel: İftar Sofranızda Yetim Ve Fakirlere Yer Açın

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ramazan ayında iftar sofralarında ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta ve yaşlılar ile fakir fukaraların iftar sofrasında buluşturulmasını istedi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ramazan ayında iftar sofralarında ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta ve yaşlılar ile fakir fukaraların iftar sofrasında buluşturulmasını istedi.

Ramazan ayı öncesi bir genelge yayımlayan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, oruç ayı Ramazan‘ın kardeşlik sevgi bağlarının güçlenmesi, ruhların güzel telkinlere ve uyarıcı öğütlere açık olduğu manevi duyguların canlılık kazandığı mübarek bir ay olduğunun altını çizdi. Yüksel, Ramazan ayında birlik ve beraberlik anlayışının artacağına ve önemli hasletler olan sevgi ve hoşgörünün sosyal yardımlaşma ve dayanışma içerisinde gelişmesinde vali yardımcıları ve ilçe kaymakamları başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluş üst yöneticileri ile tüm görevlilerin gerekli hassasiyeti göstereceklerine inandığını kaydetti. Vali Yüksel, Ramazan ayı boyunca hastane, hapishane, huzur evi yetiştirme yurtları ve çocuk yuvaları ile benzeri yerler ziyaret edilmesini, ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı ve fakir kimselerle ilgilenilmesini istedi.

Vali Yüksel, kamu kurum ve kuruluşlarının sadece birbirleriyle iftar davetlerinde bulunmaları ile varlıklı kişiler ve diğer meslek kuruluşlarının kendi aralarında, birbirlerine yönelik olarak verdikleri iftar davetleri dışında ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta ve yaşlılar ile fakir fukaraların iftar sofralarında buluşturulmalarının sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularının geliştirilmesi bakımından daha faydalı olacağına işaret etti. Vali Yüksel, Ankara‘daki tüm ilgililere gönderidiği yazıda şu ifadelere yer verdi: "İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları; Ramazan ayı boyunca fakru zaruret içerisindeki vatandaşlarımıza yardımlarını etkili, sürekli ve yaygın hale getireceklerdir. Ayrıca hali vakti yerinde ve hayır yapmak isteyenlerin imkanlarının da birleştirilmesi suretiyle fakir fukaranın iftardan yararlanması için uygun mahallerde aşevleri veya benzeri yerlerin kurulması imkanları araştırılacaktır. Ramazan ayının anlam ve önemi içerisinde gereken hassasiyetin her kademede gösterilmesini önemle rica ederim."