Ak Parti‘den Genelkurmay Raporuyla İlgili İlk Açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Genelkurmay‘ın açıklamasıyla ilgili "Kamuoyunun kafasında soru işaretleri oluşturan bazı hususlarla ilgili olanların yargıya intikal ettirilecek olması, derinlemesine bir soruşturma yapılacak olması önemlidir" dedi.

Çelik, Genelkurmay‘ın yayınladığı Silvan raporunda 4 maddenin yargıya taşınması konusuna dair basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Çelik, açıklamayı detaylı olarak okuduğunu belirterek, ‘‘Kamuoyunun kafasında soru işaretleri oluşturan bazı hususlarla ilgili olanların yargıya intikal ettirilecek olması, derinlemesine bir soruşturma yapılacak olması önemlidir. Açıklamada detaylı olarak askeri açıdan, olayın nasıl geçtiği, olayın prosedürlere uygun olarak müdahale edilip edilmediği konusunda bilgi

var. Kuşkusuz 13 şehidin acısını hala içimizde tazedir. Ama kamuoyunda oluşan sorular karşısında da, Genelkurmayımızın detaylı bir araştırma yapıyor olması, konuyu yargıya intikal ettirerek, bütün soru işaretlerini giderecek bir açıklıkla bir tutum geliştirmesi kuşkusuz son derece kıymetlidir. Dolayısıyla açıklama tatminkardır‘‘ dedi.

Kaynak: İHA