Saraciye Ve Sayacılar Kooperatifi Başkanlığı‘na Hasan Güzel Getirildi

Şahinbey Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Güzel, Gaziantep Saraciye ve Sayacılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı görevine de seçildi.

Program, Diyarbakır‘ın Silvan ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen 13 asker için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı‘nın okunmasının ardından başladı. Programda konuşma yapan Başkan Güzel, kooperatifin önceki yöneticilerinin son 3 yıldır işyerlerinin inşaat çalışmalarını durdurduğunu savunarak, "Gaziantep Saraciye ve Sayacılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi‘nin 2001 tarihinde başlayan işyeri inşaatı 10 yıldan bu yana devam etmektedir. Kooperatif 2001 tarihinde 56 bin 437 metrekare arsaya ve 684 üye sayısına ulaşmıştır. Kooperatif önceki yönetimin almış olduğu kararlar ve izlemiş oldukları politikalar neticesinde, yapılması gereken işlerde sorun yaşamış olup, çoğu işler kooperatifin kilitlenme noktasına gelmesiyle yarım bırakılmış ve son 3 yıldan bu yana işyeri inşaatlarının durmasına sebep olmuştur" dedi.

Yarım kalan işleri tamamlamak için aday olduğunu söyleyen Başkan Güzel, "30 Haziran tarihinde yapılan olağan genel kurul toplantısında önceki yönetim kurulunun yerine yarım kalan inşaatı tamamlamak ve sorun yaşanan diğer işleri çözmek amacıyla şimdiki yönetim kurulumla birlikte aday olduk. Siz ortaklarımızın da sağduyulu kararıyla seçimi kazanarak görevimize başladık. Ben ve yönetim kurulundaki diğer arkadaşlarıma bu görevi layık gören herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

İnşaat çalışmasını 24 ayda bitireceklerini belirten Başkan Güzel, "Göreve geldiğimiz 30 Haziran tarihinden itibaren 18 günlük kısa süre içersinde bütün imkanları zorlayarak ve hatta kendi cebimdeki şahsi paramı harcayarak SGK İl Müdürlüğü‘ne birikmiş olan borcu ödeyip kısmi iskanların iznini aldık. 24 ay gibi kısa bir sürede böyle dev bir projenin bitirilmesi için ruhsatı alınan yerlerin inşaatı bugün itibariyle başlanmıştır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA