Aydın, Ziraat Bankası Genel Müdürü Olacak

Halkbank Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, yarın itibariyle Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevini üstlenecek. 

Bankanın yazılı açıklamasına göre, Halkbank‘ın yeni genel müdürü halen bankada hazine yönetimi ve uluslararası bankacılık genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Süleyman Aslan olacak.

-HÜSEYİN AYDIN-

Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hüseyin Aydın, meslek hayatına Ziraat Bankasında müfettiş yardımcısı olarak başladı. Halkbank‘ta yönetim kurulu murahhas üyeliği, Pamukbank‘ta yönetim kurulu üyeliği, Ziraat Bankası‘nda yönetim kurulu başkan vekilliği görevlerinde bulundu. 

31 Mayıs 2005 tarihinden itibaren Halkbank‘ta yönetim kurulu üyesi ve genel müdür olarak görev yapmaya başladı. Halk Sigorta ile Halk Hayat ve Emeklilik‘in yönetim kurulu başkanlığını da üstlenen Aydın, 1959 Artvin doğumlu.

Aydın‘ın döneminde, Halkbank aktif büyüklüğünü 78 milyar liraya, nakdi kredilerini 48 milyar liraya, piyasa değerini yaklaşık 15 milyar dolara yükseltti. Aynı dönemde, hisselerinin yüzde 25‘i halka arz edilen Halkbank, topladığı rekor taleple Türkiye‘nin o güne kadarki en büyük halka arzını gerçekleştirdi. 

Aydın‘ın görev süresinde Halkbank en son The Banker dergisinin ‘‘En Büyük 1000 Banka‘‘ sıralamasında, sermayeye oranla karlılık açısından dünyanın en büyük altıncı bankası oldu.

-SÜLEYMAN ASLAN-

Kaynak: AA