Yyü, Stk Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ‘nün bölgesine ve ülkesine katkı sunmaya hazır hale geldiğini söyledi.

YYÜ‘nün yeni yönetimi; yıllardan bu yana tam olarak oturtulamayan, zaman zaman sorunlar yaşanan sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ile üniversite ilişkilerini yeniden değerlendirerek çözüm yolları aramak için bugün Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi‘nde bir araya geldiler. Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitelerin en temel amacının toplumla iç içe olmak suretiyle bulunduğu şehre, bölgeye ve ülkeye ciddi katkılar sunmak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Battal, "Tabi ki üniversiteler eğitim ve öğretimi de yürüten kurumlardır. Fakat, üniversiteler kurulmuş olduğu kentin halkıyla sivil toplum kuruluşlarıyla kurumlarıyla iç içe ve beraber çalışmak zorundadır. Bundan önceki dönemde de idarede yer aldım. Üniversite idaresinde o dönemde de sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bazı çalışmalar yürütmek istedik, ancak şunu da hepimiz kabul etmek zorundayız kurumların da kendini geliştirme ve sonrasında çevresine katkı sunma dönemleri vardır. Ben üniversitemizin geçmişte yaşadığı şansızlıkları da göz önünde bulundurarak bölgesine ve ülkesine katkı sunmaya hazır hale geldiğini söyleyebilirim. Hatta şöyle ifade ediyorum, artık üniversitemizin bardağı taştı, çevresine katkı sunmaya hazırdır ve sunacaktır" dedi.

Toplantıya katılımın beklenen seviyede olmamasına da değinen Prof. Dr. Peyami Battal, "150‘den fazla STK‘ya telefonla yazıyla ulaştık, ancak katılım beklediğimiz gibi olmadı. Artık STK‘ların geçmişten beri dile getirdiği ‘Üniversite ne yapıyor, bizimle iletişime geçmiyor?‘ mazeretlerine şu andan itibaren sarılamayacak. Şunu söyleyeyim katılan STK yetkililerine canı gönülden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmasının ardından karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: İHA