Dilek Yarımadası Milli Parkı‘na Girmek İçin Geceden Kuyruk Oluyorlar

Dünyanın en önemli doğal mirasları arasında bulunan, Aydın‘ın Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlı beldesindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı, her yaz olduğu gibi ziyaretçi akınına uğruyor.

Dünyanın en önemli doğal mirasları arasında bulunan, Aydın‘ın Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlı beldesindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı, her yaz olduğu gibi ziyaretçi akınına uğruyor. Parka girmek için geceden, 3 kilometreye varan kuyruk oluşuyor. Denetleme yapan jandarma ekipleri, parka sokulması yasak olan piknik tüpleri ve mangallara el koyuyor.

Eşsiz doğal güzellikleri ve 17 kilometreilik sahil şeridiyle ünlü milli park, 27 bin 675 hektar alana sahip. Bine yakın bitki, yüzlerce çeşit sürüngen, deniz canlısı ve kuş türü barındırıyor. Giriş için yaya olarak kişi başına 4 lira, motosiklete 7, otomobile 10, minibüse 35, midibüse 47, otobüse ise 95 lira alınıyor. Parkta ücretsiz masa, sandalye, şemsiye ve şezlonglar kullanılabiliyor.

Geçen yıl 2 bin 700 araçla ziyaretçi rekoru kırıldığını belirten Dilek Yarımadası Milli Parkı Şefi Erdinç Kutsal, "Bu yıl 3 araçla rekor tekrar kırıldı. Günde yaklaşık 20 bin kişi ziyaret etti." dedi.