Çevre Ve Şehircilik Bakanı Bayraktar’A Trabzon İl Genel Meclisi’Nden Mektup

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, 61. Hükümet’in Trabzon’da bir Bakanlar Kurulu toplantısı yapmaları için beklentilerini dile getirdikleri mektubu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a Ankara’da teslim etti.

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi beraberinde Başkan Vekili Salih Yavuz, AK Parti Grup Başkanı Uğur Aydın ve meclis üyeleri Halim Kaya ile Ahmet Çapoğlu’ndan oluşan bir heyet ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı Ankara’daki makamında ziyaret etti.

Revi, Bayraktar’a “61. Hükümet 61. Plaka nolu Trabzon’da Bakanlar Kurulu toplantısı yapsın” talebini içeren mektubu Bakan Bayraktar’a teslim etti. Revi mektubunda “61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile 61. Plaka nolu Trabzon’un iki 61 rakamında çakışması tarihi bir tesadüftür. İki 61 Trabzon’da buluşsun istiyoruz. Bütün Trabzon halkı 61. Hükümeti’ni Trabzon’da bütün bakanları ile ağırlamaktan mutluluk duyacaktır. Sayın Başbakanımızın Trabzon’a olan hassasiyeti, sevgisi ve pozitifi ayrımcılığı ile Trabzon sevdasının 61. Hükümet ile Trabzon’da bir bakanlar kurulu toplayarak göstereceğine olan inancımız da tamdır. Bütün Trabzon halkı bunu beklemektedir” ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 61. Hükümetin bir Bakanlar Kurulu toplantısını görev süresi içerisinde Trabzon’da yapması fikrine ve önerisine çok sıcak baktığını, mektubu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ilk Bakanlar Kurulu toplantısında ileteceğini belirterek “Böyle bir olumlu güzel tarihi bir tesadüfün Trabzon’da hükümet ile Trabzonlular’ın buluşmasına vesile olması bizi de sevindirir” dedi.

Meclis Başkanı Haydar Revi’den Trabzon’un kırsal alan sorunları KÖYDES ve diğer yatırımlarla ilgili bir geniş rapor alan Bakan Erdoğan Bayraktar “Trabzon ile ilgili olarak kırsal alandaki yol haritamız şudur. Ne acilse öncelikli olarak o ele alınacak. Acil olan hiçbir şeyin önene başka bir şey gelmeyecek. Vatandaşımız da bunu bilecek” dedi.

Kaynak: İHA