6. Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) tarafından Muş’ta düzenlenen 6. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları kapsamında kortej yürüyüşü yapıldı.

6. Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüşe Muş, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Van, Şırnak ve Tunceli illerinden sporcular katıldı. Davul zurna eşliğinde başlayan yürüyüş hükümet konağı önünde tamamlandı. Burada düzenlenen törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Süreyya Yağlıoğlu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Buradaki törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Valisi Ali Çınar, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün (GSGM) 73. kuruluş yıldönümü nedeniyle Muş’ta bulunan sporcularla birlikte kutlama programı düzenlediklerini söyledi. GSGM’nin spora ve sportif aktivitelere büyük önem verdiğini belirten Vali Çınar; “İlimizde 2 günden bu yana devam eden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları 5 gün sürecek. Muş’ta bu organizasyonun gerçekleştirilmesi bizleri mutlu etti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları’nın huzurlu bir ortamda geçmesi için bütün çalışmaları eksiksiz olarak yerine getirdi. Biz de valilik olarak kendilerine her türlü konuda destek olduk. Müsabakaların yapılması konusunda şu ana kadar hiçbir problem yaşanmadı, gayet iyi gidiyor” dedi.

GSGM Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Babacan ise, şölende Muş ile ilgili bazı eksikleri tespit ettiklerini söyledi. Eksiklerle ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden rapor alacaklarını ifade eden Mehmet Ali Babacan, imkanlar ölçüsünde destek sunacaklarını belirtti. Muş’un misafirperver olduğunu da vurgulayan Babacan; “Burada yapılan spor faaliyetleri önemli mesafeler kat etti. Muş, misafirperverliğini gösterdi. Muşluların ilgisi tüm sporcularımızı memnun etti. Bu tür sportif aktiviteleri iller arasında dayanışma sağlamaktadır” diye konuştu.

Açıklamaların ardından, toplu fotoğraf çektirdi.

Kaynak: İHA