Avea Ceo‘sundan Türkçe Çocuklarına Övgü: Bu; Şiir, Şarkı Okumaktan Öte Bir Şey

Bu sene dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, 130 ülkeden 1000 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.

Bu sene dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, 130 ülkeden 1000 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Organizasyon çerçevesinde Türkiye‘ye gelen öğrenciler, kamu ve özel sektör temsilcilerini ziyaret etmeye devam ediyor. Türkçe‘nin çocuklarını kabul eden Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, öğrencilerden övgüyle bahsederken, "İtiraf edeyim olimpiyatların bu denli ilgi göreceğini ummuyordum. Burada yapılanlar şarkı ya da şiir okumaktan ibaret değil. Burada hakikaten önemli değerler ortaya koyuluyor, önemli paydalar oluşturuluyor." ifadelerini kullandı.

    Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Türkiye‘de bulunan yabancı öğrenciler, dün GSM sektörünün önemli oyuncularından Avea‘nın Genel Müdürü Erkan Akdemir’e de konuk oldu. Ziyarette, kendilerini Türkçe tanıtan çocuklar, hünerlerini de sergiledi. Öğrencilerle tokalaşıp sohbet eden Erkan Akdemir, dünya çocuklarının Türkiye’de bir araya gelişinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Akdemir, gruba “İyi arkadaşlar edinmek, iyi bir çevrede bulunmak önemli. İnsanları sever, iyi bir çevreye girerseniz muhakkak başarılı olursunuz.” tavsiyesinde bulundu. Organizasyonun önemine de değinen Akdemir, şöyle konuştu:

    “Bu organizasyon hakikaten büyük ses getirdi, getiriyor da. İtiraf edeyim olimpiyatların bu denli ilgi göreceğini ummuyordum. Burada yapılanlar şarkı ya da şiir okumaktan ibaret değil. Burada hakikaten önemli değerler ortaya koyuluyor, önemli paydalar oluşturuluyor. Zaten olimpiyatlarda esas olan da dünya için, medeniyetler için, insanlık için çok ayrı bir platform oluşturmak, değil mi?”

    Sohbet esnasında öğrencilerden Nijerli Abdurrahim Musak’a, “Hangi takımı tutuyorsun?” diye soran Avea Genel Müdürü, “Fenerbahçe” cevabını alınca Musak‘a takıldı. “Sen gel Beşiktaşlı ol.” diyen Akdemir, aynı daveti Gürcistanlı Nino Khachivashvili ve Afganistanlı Hanife Haşimi’ye de yaptı.

    Öğrencilerin sergiledikleri Türkçe becerilerine tam not veren Akdemir, Nijerli Abdurrahim’e şiirini okumadan önce, “Bize Beşiktaş Marşı’nı mı okuyacaksın?” diye takıldı. Afrikalı öğrenci, ‘Bu bayramda gelemedim annem’ şiirini okudu. Gürcü Nino da ünlü Şair Erdem Beyazıt’ın, ‘Sana, bana, vatanıma, ülkemin insanına dair’ adlı şiiri de ilgiyle dinlendi.

    Öğrencilere tek tek kariyer hedeflerini de soran Erkan Akdemir’e Hanife Haşimi ‘Çocuk doktoru‘, Abdurrahim Musak ‘Banka müdürü‘, Nino Kahachiashvili de ‘Diplomat‘ karşılığını verdi. Öğrencilerin 5-6 dil bildiklerini dillendirmesi ise Akdemir’i şaşırttı. Akdemir, öğrencilere içinde cep telefonu bulunan Avea çantası hediye etti. Öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çektiren Aydemir, çocukları kapıya kadar uğurladı.