Paşayaylası’Nın Yol Sorunu Çözülüyor

Aydın merkez Zeytinköy’de bulunan ve kentin sıcağından kaçanların uğrak yeri olan Paşayaylası’nın yol sorunu alternatif güzergahla çözülüyor.

Paşayaylası’Nın Yol Sorunu Çözülüyor
Aydın merkez Yılmazköy – Karaköy güzergahında bulunan mevcut Paşayaylası yolunun çok virajlı ve rampa oluşu nedeniyle araçların yaşanan sıkıntıyı gidermek için çalışmalara başlayan Aydın İl Özel İdaresi, alternatif olarak belirlenen yeni güzergah üzerinde proje çalışmalarına başladı. Yeni açılacak olan yoldan ulaşımın daha kolay olacağı ve yolun 4 kilometre daha kısalacağı belirtildi.

Zeytinköy-Paşayaylası yolunun 2011 yılında planlanan 5 kilometrelik bölümünde gerekli çalışmalar tamamlandı. Yeni açılan yoldan kolay ulaşımın yanı sıra o bölgede bulunan arazilerin daha çok değerleneceği kaydedildi. Bu yolun grup köylerle ve mahallelerle birlikte yayla turizmine de büyük katkı sağlayacağı, olası orman yangınlarında o bölgeye müdahalenin daha çabuk ve kolay olacağının da altı çizildi.

KÖYDES kapsamında planlanan Zeytinköy- Paşayaylası güzergahında başlayan yeni yol genişletme çalışmalarının ihalesi, Aydın Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılırken, kontrollüğünü ise Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek. Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünce Projesi hazırlanan ve Paşayaylası’na Aydın merkezden Yılmazköy – Karaköy güzergahında 23 kilometre mesafede olan yolun, Zeytinköy - Paşayaylası güzergahından tamamlandığında 4 kilometre daha kısalarak 19 kilometre olacağı bildrildi. 2010 yılında İl Özel İdaresi tarafından 2 kilometrelik kısmının genişletme çalışmaları yapılan Zeytinköy-Paşayaylası yolunun Aydın-Zeytinköy arası 6 kilometrelik bölümü mevcut asfalt, Paşayaylasına kadar olan bölümündeki 14 kilometrelik bölümünün ise tesviye halinde olduğu dile getirildi.

Yol güzergahında bulunan bazı bölgelerde büyük kayaların, kırıcı iş makineleri ile parçalanarak genişletme çalışmalarına sürdürüleceği kaydedilirken, yörede bulunan Kalfaköy, Konuklu, Danişment, Ambarcık, Dağeymiri ve Zeytinköy Grup köylerinde ulaşımın daha kolay sağlanacağı belirtildi. Ayrıca Zeytinköy’e bağlı Çatıkyol ve Çeşmederesi Mahalleleri ile birlikte, Konuklu köyüne bağlı Karange, Yukarıdere ve Paşayaylası mahallerinin de bu yoldan faydalanacağı ifade edildi.

Paşayaylası yol genişletme çalışmalarının başlamasından dolayı, duydukları memnuniyeti dile getiren grup köylerin muhtarları ; Paşayaylası yolu genişletme çalışmalarının bu bölgede bulunan mahallelerimizin, köylerimizin ulaşımına ve yayla turizmine önemli katkısı olacağına inanıyoruz. Bu nedenle, başta sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş, Özel İdare Genel Sekreterimiz Halil İbrahim Aktemur ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.

Kaynak: İHA