Ceyhan Depreminde Hayatını Kaybedenler Anıldı

Ceyhan depreminde hayatını kaybedenler 13 yıl sonra deprem anıtında İMO Adana Şubesi ve Ceyhan Belediyesi tarafından anıldı.

Ceyhan depreminde hayatını kaybedenler 13 yıl sonra deprem anıtında İMO Adana Şubesi ve Ceyhan Belediyesi tarafından anıldı.

1998 yılında Ceyhan depreminde ölenler 13 yıl sonra depren anıtında İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Ceyhan Belediyesi tarafından anıldı.

Deprem anıtında düzenlenen törende konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, 27 Haziran 1998’den bu güne her yıl dönümünde Ceyhan’ın yaşadığı bu büyük trajedinin unutulmasına izin vermemeye çalıştıklarını ifade etti. Bu yıl Ceyhan Belediyesi ile bu etkinliğin ortaklaşa düzenlendiğine dikkat çeken İMO Başkanı Abdullah Bakır, “1998 Ceyhan, 1999 Körfez depremlerinden bu güne, sorunları hatırlatıyor, yapılması gerekenleri vurguluyor, umut ve temennilerimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Temenni ediyoruz ki, bir doğa olayı olan depremler doğal afete dönüşmesin, depremin yıkıcı sonuçlarıyla bir daha asla karşılaşmayalım. Ülkemiz depremin yol açtığı acılarla değil, güvenli yapılar, sağlıklı kentleşme, ihtiyacı karşılayan mevzuat ile dünya gündemindeki yerini alsın. Ülkemiz depremlerden gerekli dersleri çıkartsın, hiçbir kurum depremlerin yıl dönümünde siyasi erke sorumluluğunu hatırlatmak durumunda kalmasın, güçlendirilmesi gereken yapılar güçlendirilsin, yıkılması gerekenler yıkılsın, kaçak yapılaşma önlensin." dedi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Türkiye‘nin ilk kez Ceyhan depremi ile sarsıldığını, Marmara depremi ile de deprem gerçeğini yaşadığını söyledi. 3 dönemden bu yana Ceyhan Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü kaydeden Hüseyin Sözlü, depremden hemen sonra Türkiye’de ilk kez ODTÜ işbirliği yaparak depremden zarar gören binaların güçlendirildiğini ifade etti. 28 kişinin yaşamını yitirdiği binanın bulunduğu bölgenin anıtlaştırıldığını belirten Sözlü, depremde Ceyhan’da 86, Adana il genelinde ise 145 kişinin öldüğünü anımsattı.

Ceyhan Depreminde yaşamlarını yitirenler için yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra İMO Başkanı Abdullah Bakır, Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü deprem anıtına çiçek bıraktı. Katılımcılar, Ceyhan Belediyesi tarafından açılan fotoğraf sergisini gezdi.