Başkan Özhaseki: Üniversitenin Her Şeyini Biz Yapacağımızı Söyledik

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’ye ikinci devlet üniversitesi kurulması taleplerinde, emsal şehirlerin de bu şekildeki isteklerinin olabileceği sorularıyla karşılaştıklarını ifade etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’ye ikinci devlet üniversitesi kurulması taleplerinde, emsal şehirlerin de bu şekildeki isteklerinin olabileceği sorularıyla karşılaştıklarını ifade etti. Özhaseki, bu sorunu, üniversitenin bütün binaları, altyapısı, getirilecek öğretim üyeleri ile ilgili hayırseverlerin destek vereceği yönündeki dilekçeleri ile çözdüklerini ifade etti.

Başkan Mehmet Özhaseki, Abdullah Gül Üniversitesi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, gelişmeyen şehirlerin birer canlı gibi öldüğünü ve yok olduğunu dile getirdi. Özhaseki, şehirlerin birer canlı organizma olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Şehirlerin de ruhları vardır. Şehirlere özen gösterirseniz, bakımda kusur etmezseniz şehirler büyüyor. Bakım göstermezseniz şehirler küçülüyor. Hayat ve ölüm şehirler için de geçerlidir. Değişime ayak uyduramayan şehirler geriliyor. O açıdan şehrimizde gelişmeler çok iyidir. Şehirler kendi aralarında yarışıyorlar. Bu rekabette geri kalmamamız gerekir. Kayseri‘nin, şehir olarak bölgesine hitap edecek konuma gelmesini arzuluyoruz. Bu yönde ilerliyoruz.”

Eğitim alanında şehre ikinci devlet üniversitesinin olması adına karar aldıktan sonra çalışma yapmaya başladıklarını aktaran Özhaseki, şöyle devam etti: “İkinci devlet üniversitesi istediğimizde emsalimiz olan şehirler de isterse ne olacak. Böyle bir soru ile muhatap bırakmamak için dilekçeye döktük. Arsamız hazır. Devlet para vermeyecek. Altyapısını büyükşehir belediyesi üstlendi. Üzerindeki binaları hepsini hayırsever karşılayacak. Kurulacak vakıfta dışarıdan gelecek hocaların takibi yapılacak. Bu dilekçemiz üzerine bize sıcak bakıldı. Doğrusu burada şu anda da temel atmanın keyfini yaşıyoruz. Kayserililerin şehre olan bağlılıkları, her şeyini ortaya koymaları bizi şevklendiriyor. Elimizden geleni yapıyoruz. Bu üniversite, Ortadoğu ve tüm dünyaya açılacak üniversite olacaktır.”

Başkan Mehmet Özhaseki, üniversiteye Abdullah Gül isminin verilmesi noktasında şehirde alınan ortak karar olduğunu ifade ederek, “Üniversite isminin ne olmasını sorduğumuzda tüm siyasi parti temsilcileri, herkes, cumhurbaşkanımızın isminin verilmesini doğru buldu. Oy birliği ile karar verildi. Cumhurbaşkanımız da kabul etti ve bizi kırmadılar. Bugüne kadar da yakın takipte bulundu. Güzel bir ortama taşınacağına inanıyorum.” dedi.