Manisa‘da Kur‘an-I Kerim Güzel Okuma Yarışması

Manisa‘da "Okumak, Anlamak ve Yaşamak için" sloganıyla din görevlileri arasında, Kur’an-ı Kerim‘i Güzel Okuma Bölge Yarışması düzenlendi.

Manisa‘da Kur‘an-I Kerim Güzel Okuma Yarışması
Sultan Camisi’nde düzenlenen Kur’an okuma yarışmasına Aydın, Antalya, Isparta, İzmir, Burdur, Denizli, Uşak, Muğla, Afyon ve Manisa illerinden 10 din görevlisi katıldı. Vatandaşlar Kur’an-ı Kerim ikliminden faydalanmak için camiyi doldurdu. Denizli Müftüsü Alaeddin Gürpınar da yarışmayı izleyenler arasında yer aldı. Yarışma Hatuniye Camii İmam Hatibi İsmail Cesur’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yarışmanın seçili kurulu İl Müftüsü Sinan Cihan, Kuran Kursları Müdürü Osman Eken, Eğitim Merkezi eğitmenlerinden Mehmet Demirtaş, İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Arif Karaca ve Hatuniye Camii İmam Hatibi İsmail Cesur isimlerinden oluşturuldu. Yarışmanın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Sinan Cihan, “Kur’an-ı Kerim bizim rehberimiz, mukaddes kitapların sonuncusudur. Her yıl 01–07 Ekim tarihleri arasında kutlanan camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle hafızlık, Kur’an-ı Kerim güzel okuma ve ezan-ı güzel okuma konularında çeşitli yarışmalar düzenliyoruz. Güzel olan Kur’an-ımızı güzel okuma yarışması da son derece manalıdır. Bu tür yarışmalar sayesinde Kur’an-ı Kerim ile daha birlikte oluyoruz” dedi.

Din Görevlileri Arası Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Bölge Yarışması’nın personelin yeteneklerini geliştirmesini sağlayacak planlı çalışma alışkanlığı kazandıracak ve mesleklerini cesaretle yapacak şekilde kendilerine güven duymalarını temin edecek çalışmaların yapılmasının önem arz ettiğini belirten Sinan Cihan, “Yarışmalar ilçelerden başlıyor, il, sonra bölge ve en sonunda Türkiye finaliyle sona eriyor. Bugün burada birinci olan arkadaşımız 21 Ağustos 2011 tarihinde Kırşehir’de yapılacak olan Türkiye finalinde Ege Bölgesi’ni temsil edecektir. Kur’an-ı Kerim’e daha fazla sarılmalıyız” dedi. Kur’an-ı Kerim’in yeterince okunmadığına dikkat çeken Cihan, “Aslında yeryüzünde en çok okunan kitap Kur’an-ı Kerim’dir. Her an okunan kitap Kur’an-ı Kerim’dir. Ancak buna rağmen Kur’an’ı okuma arzusu noktasında iyi bir yerde değiliz. Hayatımıza uygulama noktasında arzu edilen yerde değiliz. Bu yüzden bu tür etkinlikler, yarışmalar dostluğumuzun, varlığımızın güçlenmesine vesile olur. Bu yarışmaya katılma cesareti gösteren herkese teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılmak demek yarışmada birinci olmak demektir” diye konuştu. Daha sonra tüm yarışmacılara başarılar diledi.

Yapılan kura çekimi sonrası her aday sırası gelince Kur’an-ı Kerim’i okudu. Yarışma sonucunda en güzel Kur’an-ı Kerim’i okuyan İzmir Balçova’dan Yeşil Camii İmam Hatibi Ahmet Yüksel 1. olurken, Burdur’dan Başmakçı Köyü Yukarı Camii İmam Hatibi Abdülaziz Kuruoğlu 2. ve Antalya Konyaaltı’dan Arapsuyu Eski Camii İmam Hatibi Yunus Akkulak ise 3. oldu. 1. olan Ahmet Yüksel, 21 Ağustos’ta yapılacak olan Türkiye finalinde Ege Bölgesi’ni temsil edecek. Dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA