Türkiye Kamu-Sen 19 Yaşında Ankara (A.A) - 24.06.2011

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen‘in ilkelerinden taviz vermeden yoluna devam edeceğini bildirdi.

Koncuk, Türkiye Kamu-Sen‘in 19. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, 14 sendikanın biraraya gelerek, 24 Haziran 1992‘de Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu oluşturduğunu hatırlattı.

Koncuk, 27 Haziran 1992 tarihinde Türkiye Kamu-Sen‘in kuruluşunun ilan edildiğini anımsatarak, sendikanın kuruluşundan itibaren ‘‘İlkemiz önce ülkemiz‘‘ sloganıyla ‘‘üreten, yol gösteren, hak eden ama hak ettiğini mutlaka alan bir sendikacılık anlayışıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti.

Koncuk, şunları kaydetti:

‘‘Bu anlayışla çalışan Türkiye Kamu-Sen yönetici ve üyeleri, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, çocuklarımızın geleceği, ülkemiz insanlarının ve kamu çalışanlarının ezilmişliğine son vermek, hakkı, hukuku ve ücret adaletini sağlamak için mücadele etmektedir. Türkiye Kamu-Sen, kuruluşundan bugüne kadar, gerek kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerinin korunup geliştirilmesi, gerekse milletimizin birlik, bütünlük ve kardeşliğinin pekiştirilmesi yönünde ortaya koyduğu görüş ve eylemleriyle, gündeme damga vuran tespit ve önerileriyle ülkemizin hiç kuşkusuz en etkili sivil toplum kuruluşlarından biri olmuştur.‘‘

Türkiye Kamu-Sen‘in her yıl büyüyerek üye sayısını 400 bine çıkardığını bildiren Koncuk açıklamasında, ‘‘Esen siyasi rüzgarlara göre yön değiştirmeden, kimseye dayanmadan, kimseden korkmadan, sinmeden, yalnızca kamu görevlilerimizden aldığımız güçle yürüttüğümüz hak mücadelemizde temiz, şerefli bir 19 yılı geride bırakmış olmaktan gurur ve mutluluk duymaktayız. Türkiye Kamu-Sen ilkelerinden taviz vermeden yoluna devam edecek‘‘ ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA