Digor Bacalı Köyü’Nde Kız Kuran Kursu İle İmam Evi’Nin Açılışı Yapıldı

Kars’ın Digor İlçesi Bacalı Köyü’nde yapımına 2010 yılında başlanan Kız Kuran Kursu ile İmam Evi tamamlanarak hizmete açıldı.

Digor Bacalı Köyü’Nde Kız Kuran Kursu İle İmam Evi’Nin Açılışı Yapıldı
Digor’a bağlı Bacalı Köyü’nde 2010 yılı mayıs ayında yapımına başlanan Kız Kuran Kursu ve İmam Evi inşaatının bitirilerek hizmete girmesiyle birlikte Bacalı Köyü’nde önemli bir noksanlığın giderildiğine dikkat çekildi.

2 kat olarak yaptırılan Kız Kuran Kursu ve İmam Evi Binası’nın al katı cam,i için abdesthane olarak, üst katıda Kuran Kursu olarak hizmet verecek.

Digor kaymakamı Fatih Özdemir, Bacalı Köyü’nde önemli bir sorunun giderildiğini söyledi.

Özdemir; “Kız Kur’an Kursu ile İmam Evi Bacalı Köyü için çok önemliydi. Bu kursa kadın, erkek, çoluk çocuk herkesin katılması gerekiyor. Bu kurs çok emek harcanarak devlet millet işbirliği ile yapıldı. Bu yerlerin boş bırakılmaması gerekiyor. Okulların tatil olması nedeniyle bireylerin ilim tahsili için bu tür kursların toplumumuzda ihmal edilmez bir yeri var. Kursun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Da sonra Kız Kuran Kursu ve İmam Evi’nin açılışı Kaymakam Fatih Özdemir, İlçe Müftüsü Mikail Özkan, Cami Dernek Başkanı Zemirhan Özbuğanlı, Başkan yardımcısı Hüseyin Buğan, Cemil Güven ve köylüler tarafından yapıldı.

Açılışa köylüler yoğun ilgi gösterdi. Daha sonra protokol üyeleriyle birlikte bina gezildi. Açılışta ikramda da bulunuldu.

Kaynak: İHA