Sahte İçkiden Dört Kişi Adliye Sevk Edildi

Bodrum‘da, sahte içki nedeniyle ölüm olaylarının yaşanmasının ardından Antalya‘nın Alanya ilçesinde gözaltına alınan 4 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Alanya‘da, bir şirkete ait ‘Starcraft‘ adlı teknede ele geçen içkilerin bandrolleri gerçek ancak yapılan analizlerde içeriğinin sahte olduğu belirlenince şirket ortaklarından Önder K. ve içkileri aldıkları Sakıp D. ve iki çalışanı gözaltına alındı. Şüpheliler, polisteki ifadelerinden sonra adliyeye sevk edildi.

Muğla‘nın Bodrum İlçesinde, ‘Orkan 5‘ adlı teknede içtikleri içkiden zehirlenen 4 Rus rehberin ölümünün ardından teknenin ait olduğu şirketin diğer teknesi ‘Starcraft‘ta 3 Haziran günü arama yapan polis, çok sayıda votka ve viskiden numune aldı. Yapılan incelemenin ardından viski ve votka şişelerinin üzerindeki bandrollerin gerçek, içeceklerin sahte olduğu saptandı.

Cumhuriyet savcılığının talimatı üzerine şirketin ortağı Önder K., içkileri aldıkları Sakıp D. (48) ile firma çalışanı Ender S. (37) ve Tolga D. (38) gözaltına alındı. Şüpheliler Alanya Devlet Hastanesi‘nde yapılan sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: İHA