Diyarbakır’In ‘İyilik Elçileri’ Yemekte Buluştu

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2009 yılında başlatılan, öğrencileri yardımseverliğe ve güzel davranışlar sergilemeye yönlendirmeyi hedefleyen ‘Ben İyilik Elçisiyim’ projesine katılan öğretmen ve öğrenciler, yemekte bir araya geldi.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2009 yılında başlatılan, öğrencileri yardımseverliğe ve güzel davranışlar sergilemeye yönlendirmeyi hedefleyen ‘Ben İyilik Elçisiyim’ projesine katılan öğretmen ve öğrenciler, yemekte bir araya geldi. Özel Dicle Koleji’nin bahçesinde verilen yemeğe, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız ve İl Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman da katıldı.

Güzel davranışlar sergileyen, iyilik yapmayı alışkanlık haline getiren ve karşılaştıkları olaylar karşısında pozitif düşünmeyi alışkanlık haline getiren bireyler yetiştirmeyi hedefleyen ‘Ben İyilik Elçisiyim’ projesi çerçevesinde 2009 yılından bugüne birçok faaliyete imza atıldı. Diyarbakır’daki tüm okullarda ‘İyilik Kutuları’ ve ‘İyilik Köşeleri’ oluşturuldu. Duyarlı davranışlar sergileyen öğrenciler, teşvik mahiyetinde hemen ödüllendirildi.

Yemekte konuşan Vali Toprak, yardımseverliğin ve saygının önemine dikkat çekti. Toprak, “Sizleri alkışlıyorum ve tebrik ediyorum. Hakikaten yaptığınız iş önemli bir iştir. Bizim gönlümüzdeki sevgiyi, hoşgörüyü, yardımseverlik duygularını ortaya çıkarmamız gerekiyor. Sizler bu proje çerçevesinde çok önemli güzellikleri ortaya çıkardınız. İnsanların olumsuz noktalardan olumlu noktalara, sıkıntılı ortamlardan rahat ortamlara geçmesine katkı sağladınız. Bu güzellikler bizim geleneğimizde ve inancımızda var.” dedi.

Konuşmanın sonunda Vali Toprak, projede görev alan bütün çocuklara tek tek karanfil dağıtarak, daha sonra onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.