Iğdırlılar Ak Parti‘nin Iğdır‘da Kaybetmesini Yanlış Aday Gösterilmesine Bağladı

Iğdırlı seçmen, AK Parti‘nin ilde seçimi kaybetmesini aday tespitinin yanlış olmasına bağlıyor.

Iğdır Ticaret Borsası Başkanı İsmail Aras yaptığı açıklamada, AK Parti adayları belirlerken vatandaşların tercih ettiği adayı göstermediğini söyledi. Aras, "Burada aday belirlenirken yapılan anketler dikkate alınmadı. Söylentilere göre dost-ahbap ilişkileri kullanılarak aday gönderildi. Buraya galen aday ise 30 yıldır işi gereği Iğdır‘dan uzak olan birisiydi. Bu nedenle üzülerek söyleyebilirim ki AK Parti Iğdır‘da istenilen oyu toplayamadı. Adayda yetersiz kaldı. Iğdır‘da Azeri asıllı vatandaşların

tercihi, 2. sıradaki aday 1. sıradan gösterilseydi farklı olurdu" dedi.

Bir diğer vatandaş İzzet Samur ise, "Bir inat uğruna Azeri seçmen Azeri adaya verdi. Kürt İse Kürt adaya verdi. İşte ortada sonuç! Yani Iğdır 5 yıl geriye gitti, yazık oldu" şeklinde konuştu.

Bir diğer vatandaş Murat Akkuş ise, "Sayın başbakanın son zamanlarda milliyetçi söylemlerinden dolayı Kürt seçmen oy vermedi. Aday seçiminde de daha dikkatli olmalıydılar. Burada sağlam bir aday gösterilmiş olsaydı Iğdır‘da AK Parti birinci parti olurdu" şeklinde konuştu.

Zehra Akay ise yaptığı açıklamada yanlış aday gösterilmesi ve seçmenin önemli bir kısmının yaylada olmasından dolayı AK Parti‘nin kazanamadığı ifade etti. Akay, "Yaylada olan seçmenin yarısı sandık başına gelemedi. Bu seçmenin yüzde yetmişi AK Parti‘ye oy veren seçmendi" diye konuştu.

Emekli öğretmen Bayram Güneş ise, "Iğdır‘ın sosyal ve etnik yapısı da burada söz konusu partinin kazanmasına izin vermemiştir. Gerek parti yöneticilerin çalışmaları gerek ise adayların çalışmalarında bu dengeyi sağlasaydı burada 1. parti de olurdu ve hatta iki milletvekili de çıkarmış olurdu" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA