Ak Parti Amasya Milletvekili Bostancı: Partimize Sempati Yüzde 50’Den Fazla

AK Parti Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, AK Parti’ye sempatinin yüzde 50’lik kesimden daha fazla olduğu kanaatinde bulunduğunu söyledi.

AK Parti Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, AK Parti’ye sempatinin yüzde 50’lik kesimden daha fazla olduğu kanaatinde bulunduğunu söyledi.

Bostancı, Tv8’de Ankara Temsilcisi Erkan Tan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Erkan Tan ile Başkent’ten‘ programında gündemdeki konularla ilgili değerlendirmede bulundu.

Bostancı, Başbakan Erdoğan’ın başarısı, liderliği yüzde ellilik bir kesimin desteğini sağlayıcı bir sonuç doğurduğunu belirterek, “Ben AK Parti’ye yüzde 50’lik kesimden daha fazla sempati olduğunun kanaatindeyim. Tabi ki insanlar gidip farklı partilere oy verebilirler. Ama bazı çevrelerin de ‘Ben farklı partiye oy verdim ama yine de bu işi en iyi yapabilecek olan Tayyip Erdoğan ve AK Parti’dir’ dediklerini düşünüyorum. Çünkü gerçek hayat şartları maceraya izin vermez. İnsanlar, hayatları daha iyi bir şekilde sürsün ister.” diye konuştu.

Milletin seçimlerde AK Parti’ye güç vermek istediğine işaret eden Bostancı, “İnsanlar tek tek oy veriyorlar. Çeşitli toplumsal gruplar var. Millet ‘AK Parti memleketi iyi yönetiyor‘ dedi. Millet bize şöyle demiştir: ‘Hakkında bir sürü laf ediyorlar ama bunlar beni ikna etmiyor. Sana daha fazla güç ve yetki veriyorum. Bu şekilde iktidar olmaya devam et.”

Milletin CHP’yi başarısız bulmadığına işaret eden Bostancı, şunları söyledi: "Sonuçta başarının önemli kriterlerinden bir tanesi de oy oranlarını artırmak ve milletvekili sayısını artırmaksa bu açıdan CHP başarılı demektir. Ama bu başarının anlamı ne? Ona bakıldığında milletin şöyle dediğini düşünüyorum: ‘Kılıçdaroğlu’nun parti değiştirme çabası iyi bir girişim ama neyi nasıl değiştireceği hususunda bir kanaate varamadım.’ CHP’nin puanını artırarak da onları ödüllendirdiler.”

    Konuşmasında BDP’nin aldığı oyu da değerlendiren Bostancı, “Seçim döneminde BDP’nin neden provokatif bir dil kullandığını biliyoruz. İnsanları kışkırtırsanız o zaman temel reflekslere ilişkin oy verirler. BDP de bunu bildiği için siyasetin ‘yol getireceğim, hayat standartlarınızı yükselteceğim‘ gibi laflarını hiç etmedi. Temel reflekslere dokundu. Bu da onların oylarında mevcut atmosfer dolayısıyla belli bir artış sağladı.” açıklamalarında bulundu.

    Bostancı, milletvekili dokunulmazlığın kalkması diye bir şeyin olmadığına dikkat çekerek, “Dokunulmazlıkların kalkması gibi bir gündem maddesi yok. Dokunulmazlık son derece önemlidir. Milletvekillerinin son derece serbest bir şekilde toplumun vicdanını temsil etmesi lazım. Ebedi dokunulmazlık yok ki. Kim ne işlediyse o takip edilsin. Bu sadece 4 yıllık bir süreç içindir.” şeklinde konuştu.