Iğdır‘da Bağımsız Milletvekilinden Zafer Yürüyüşü

Iğdır‘da Barış ve Demokrasi Partisi‘nin (BDP) desteklediği bağımsız milletvekili Pervin Buldan, şehirde zafer yürüyüşü yaptı.

Iğdır‘da Bağımsız Milletvekilinden Zafer Yürüyüşü
Pervin Buldan, Iğdır Belediye Başkanvekili Hüseyin Malk ve partililerden oluşan grubun Kars Caddesi‘nde kortej halinde başlattıkları yürüyüş, Zübeyde Hanım Bulvarı ve İrfan Caddesi üzerinden devam ederek BDP Iğdır İl Teşkilatı önünde son buldu. Buldan, yürüyüş esnasında kendisini destekleyen vatandaşlara zafer işareti yaparak selam verdi. Kendisine eşlik eden kalabalık sık sık ‘Bijii Serok Apo‘ sloganları atarak yürüyüşü sürdürürken, güvenlik önlemleri alan polis şehrin hassas noktalarında barikat kurdu.

Yürüyüş sonunda BDP İl Başkanlığı binası önünde konuşma yapan Buldan, kendisini destekleyen herkese, Kürt, Türk, Azeri, Terekeme ve bütün Iğdır halkına teşekkür etti. 12 Haziran milletvekili seçimleri için Fransa‘dan gözlemci olarak gelen heyeti kendisini dinleyen kalabalığa tanıtan Buldan, bu heyete de teşekkür ettiğini ifade etti. Artık 12 Haziran seçimleri sonrası Türkiye‘nin eski Türkiye olmadığını söyleyen Buldan, "Bölgede çıkan 36 bağımsız milletvekilleri Kürt halkına hayırlı olsun" dedi.

Konuşması esnasında Abdullah Öcalan‘ın posterini açan gruba Buldan, Kürt halkının artık Öcalan‘ı arasında görmek istediğini söyledi. Buldan, "Kürt halkı demokratik özerkliği bugün inşa etti. Bizim mücadelemiz dağdaki çocuklarımızın aramıza gelene kadar devam edecektir. Mücadelemiz sayın Öcalan özgürlüğüne kavuşana kadardır. Mücadelemiz, cezaevinde bulunan siyasetçilerimiz, Iğdır Belediye Başkanımız Mehmet Nuri Güneş de dahil tüm siyasetçilerimiz aramıza gelene kadar devam edecektir. Kürdistan‘da BDP

kazanmıştır, AKP kaybetmiştir. Sayın Başbakan senden rica ediyoruz. Şapkanı kafandan çıkar ve düşün. Bu halk ne istiyor, bu halkın talepleri nelerdir. Bu halkın iradesine saygı duymak zorundasın. Bu halk şunu göstermiştir ki taleplerimiz var ve bunları gerçekleştirmelisin. Sen bu sesi duymak zorundasın ve cesur adımlar atmak zorundasın" diye konuştu.

Kaynak: İHA