Tika, Türkmenistan’Da Meslek Edindirme Kursu Düzenledi

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA), Türkmenistan’da açtığı meslek edindirme kursu düzenlenen el sanatları sergisi ile son buldu.

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA), Türkmenistan’da açtığı meslek edindirme kursu düzenlenen el sanatları sergisi ile son buldu.

    Aşkabat’taki Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergiye, Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu, Japonya’nın Aşkabat geçici Büyükelçisi Mitsuru Horiguchi, TİKA Türkmenistan temsilcisi Kemal Özcan, yabancı misyon temsilciler ve çok sayıda Türkmen vatandaşı katıldı.

    Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TİKA temsilcisi Özcan, Rodoguna derneğiyle işbirliğinde kimsesiz ve özürlü çocuklara meslek edindirme amacıyla başlatılan kurslarını sonlandırdıklarını kaydederek, sergide sergilen ürünlerin kursiyerlerin göz nuru ve el emeği olduğunu belirtti.

    Meslek edindirme kurslarında çocuklara kurdele nakışı, örgü teknikleri ve süs eşyaları hazırlama gibi el becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler verildi. Yaklaşık 50 çocuğun katıldığı kurslar, ev hanımlarının da ilgisini çekmesiyle halka açık hale getirildi. Sergide sergilenen ürünler hem kabiliyetli kimsesiz ve sağır çocukların hem de bu kurslara katılan bayanların el emeği göz nuru eserlerinden oluşuyor. Sergi kapsamında kursa katılan kursiyerlere katılım belgesi takdim edildi.

    1993 yılından bu yana Türkmenistan’da faaliyet gösteren TİKA, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un “Vatana hizmetten büyük borç yoktur” sözünü şiar edinerek, çeşitli alanlarda birçok projeyi hayata geçiriyor.