Pazarcık‘ta Anadolu Teknik Lisesi Açılıyor

Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM), bünyesine Anadolu Teknik Lisesi‘ni de katarak Pazarcık Anadolu Teknik Lisesi ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi oldu.

Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM), bünyesine Anadolu Teknik Lisesi‘ni de katarak Pazarcık Anadolu Teknik Lisesi ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi oldu. Pazarcık Anadolu Teknik Lisesi ve Mesleki Teknik Eğitim Merkezi olarak 2011 – 2012 eğitim öğretim yılında Elektrik-Elektronik bölümünü açarak eğitim ve öğretime başlayacak.

    Okul idaresi yeni açılacak elektrik- elektronik bölümüne Seviye Belirleme Sınav (SBS) sonuçlarına göre 24 öğrenci alacaklarını söyledi. Öğrenciler 10. sınıfta elektrik-elektronik alanına yerleştirilecek.

Okul müdürü Mehmet Akgül yaptığı açıklamada, "Anadolu Teknik Liseleri, ilköğretim okulu üzerine dört yıl öğretim süreli okullardır. Bu okullar öğrencilere, orta öğretim düzeyinde asgari ortak genel kültür verme, toplum sorunlarına duyarlı, yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilinci ve gücünü kazandırma amacına yöneliktir. Ayrıca endüstriyel teknik alanlarda mesleki formasyon kazandıran, hem yüksek öğretime hem mesleğe hazırlayan, aynı zamanda bir yabancı dil öğretilmesini amaçlayan, fen bilimleri ağırlıklı programlar uygulanacaktır." dedi.