Dü Hastanesi 14 Aylık Bebeğin Ameliyatı İçin Yurtdışından Cihaz Getirtti

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi‘nde acil ameliyat olması gereken 14 aylık bir bebek için hastanede bulunmayan cihaz yurt dışından getirtilerek, minik bebek tedavi edildi.

Batman‘dan DÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi‘ne getirilen 14 aylık Enes bebeğin yapılan muayenesinde sağ böbreğinde taş olduğu ve bu taşın idrar yollarını tıkadığı tespit edildi. Acilen ameliyat olması gereken Enes bebeğin idrar yollarına uygun incelikte cihaz olmadığı için de Ankara‘ya sevk edilmesi gerektiği Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan‘a iletildi. Başhekim Alan, sevkin yapılması yerine, söz konusu cihazın hızlı bir şekilde alınması için çalışma başlattı. Kısa bir sürede hastaneye alınan

cihazla Enes bebek ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Enes bebeğin acil durumunun kendilerine anlatılınca Türkiye‘de olmayan cihazı 14 bin lira ödeyerek yurt dşından satın aldıklarını ve ameliyatı gerçekleştirmeleri için doktorlara teslim ettiklerini söyledi. Bebeğin ameliyatının üniversitede başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten Alan, "Ameliyat sonrası bebeğin ailesi bize teşekkür etmeye gelince iki nedenden ötürü çok mutlu olduk. Birincisi ailenin mutluluğu bizi de çok

mutlu etti. İkincisi ise böylesine hayırlı bir işe vesile olduğumuz için çok mutlu olduk. Yurtdışından getirttiğimiz ‘Ultra-Mini URS‘ cihazı sayesinde artık böbrek taşı olan en küçük bebekleri bile hastanemizde ameliyat yapabileceğiz. Bundan sonra hiçbir bebeğin başka hastaneye sevk edilmesine gerek kalmayacaktır‘‘ dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ali Sancaktutar ise, "Bölgemiz Türkiye‘de böbrek taşının en sık görüldüğü yerdir. Enes bebek gibi olan başka bebekler de bize başvuruyordu. Ancak çok küçük yaştaki bebekleri Ankara veya İstanbul‘a sevk etmek zorunda kalıyorduk. Başhekim hocamızın yoğun gayretleriyle ‘Ultra-Mini URS‘ cihaz hastanemize alındı. Böylelikle Enes bebeğin ameliyatını bıçaksız ve kapalı yöntemle gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Enes bebeğin babası M. Selim Durmaz da çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Bebeğimizin ameliyatı için Ankara‘ya veya İstanbul‘a sevk edilmesi gerektiği bana anlatıldı. Ancak evde başka küçük çocuğumuz da olduğu için bizim başka illere gidip gelmemiz oldukça zor ve zahmetli olacaktı. Doktorlarımız bu durumu Başhekim beye iletince oğlum için gerekli olan cihaz hemen alınarak oğlumun ameliyatı Dicle Üniversitesi‘nde gerçekleşti. Allah Başhekim beyden razı olsun‘‘ dedi.

Kaynak: İHA