Türkiye‘nin En Büyük ‘Kentsel Dönüşüm Projesi‘ Adana‘da Uygulanacak

Türkiye‘nin en büyük ‘Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi‘nin, Adana‘da hayata geçirileceği bildirildi. Merkez Seyhan ilçe Belediyesi‘nce TOKİ ile işbirliğinde uygulanacak olan projeyle yaklaşık bir milyon metrekarelik bir alanda 2 bin 800 konut inşa edileceği kaydedildi.

Türkiye‘nin En Büyük ‘Kentsel Dönüşüm Projesi‘ Adana‘da Uygulanacak
AK Parti Seyhan İlçe Başkanlığı tarafından Aydınlar Mahallesi Sağlık Ocağı önünde düzenlenen açık hava toplantısında konuşan Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, ilk etabı İsmetpaşa ve Barış mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projesinin 4 Haziran Cumartesi saat 14.00‘de İstasyon Meydanı‘nda halka hitap edecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın açıklayacağını vurguladı. Öztürk, “Bir milyon metrekarelik bir alan üzerinde gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm Seyhan ve Adana‘mızın yeni baştan inşa edilmesi kadar önemlidir” dedi.

TOKİ ile Seyhan Belediyesi‘nin işbirliğinde gerçekleştirilecek olan; ‘Kentsel dönüşüm Projesi‘ kapsamında bir milyon metrekarelik bir alanda 2 bin 800 konut inşa edileceğini açıklayan Azim Öztürk, “Proje alanı olarak seçilen alan, kaçak yapıların yoğun olduğu, düzensiz yerleşim alanlarını kapsıyor. Projemizin fizibilite ve protokol çalışmaları tamamlandı. Tüm bu çalışmalarla birlikte bölgede bulunan mevcut arsalar da değerlenecek. Yani arsalar, bugünkü değerinin tam 10 katı seviyesine ulaşacak” diye konuştu.

Fevzipaşa ve Aydınlar mahallerinin içinden geçen ve halk arasında; ‘pis su kanalı‘ olarak tabir edilen kanalın 2 binlik borularla döşeneceğini ve bu pis su kanalının kapatılacağını ifade eden Öztürk, “Bölgemizde halen asfalt çalışmaları devam etmektedir. Bizim çalışmalarımız seçimden seçime değil süreklidir. Biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz” ifadesini kullandı. Sinekle mücadele ve 15 metreden geniş yolların bakımı konusunu mahkemelerin Büyükşehir Belediyesi‘ne verdiğini hatırlatan Öztürk, bu konudaki tüm taleplerin de halk adına takipçisi olduklarını vurguladı.

Aydınlar, Barış, İsmetpaşa, Fevzipaşa ve Bahçelievler mahallelerinin yararlandığı demiryolu yanındaki pazar yerinde su birikintisi şikayetleri alındığına dikkat çeken Öztürk, 31 Aralık 2011 tarihine kadar bu konunun bir sorun olmaktan çıkacağının sözünü verdi. Azim Öztürk, Vefa Caddesi‘nin mevcut halinden bir kısım şikayetler olduğuna dikkat çekerek, Vefa Caddesi‘nin Real Yolu‘na bağlanmasının da gündemde olduğunu kaydetti. Öztürk, “Vefa Caddesi‘nden giderken sola dönüp ilerleniyor. Ortaya konulacak çalışmalarla birlikte bundan böyle kesinlikle sola dönülmeyecek, vatandaş aracıyla doğrudan ilerleyecek. Vefa Caddesi‘ni Real Yolu‘na bağlayacağız. Bundan böyle Seyhan‘ın hiçbir yerinde sola dönülmeyecek” ifadesini kullandı.

Öztürk, isminde ‘halk‘ ve ‘milliyetçilik‘ bulunmasına rağmen bu kavramlardan uzakta olan siyasi partiler bulunduğunu belirterek, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Esas halkçılık halkı gibi yürümektir. Halkı gibi ağlamaktır, halkı gibi üzülmek, halkı gibi gülmektir. Bunun adı Recep Tayyip Erdoğan‘dır. Esas milliyetçilik enflasyonu yüzde 60 yapmak, paranın önüne altı sıfır eklemek değildir. Esas milletçilik enflasyonu yüzde 4‘e düşürmek, paranın sonundan altı sıfır atmaktır. Onun için bugün milliyetçiliğin adı Recep Tayyip Erdoğan‘dır.”

Kaynak: İHA