Hemşeri Dernekleri Festivali‘ne Marev Damgası

Gaziantep‘te açılışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik tarafından gerçekleştirilen, Hemşeri Dernekleri Festivali‘ne MAREV damgasını vurdu. Mardin‘e has yemeklerin konuklara ikram edildiği MAREV standında Midyat‘tan özel olarak getirtilen telkari ustaları da hünerlerini sergiliyor.

Hemşeri Dernekleri Festivali‘ne Marev Damgası
Geleneksel hale getirilerek bu yıl 2. kez düzenlenen Hemşeri Dernekleri Festivali‘ne MAREV damgasını vurdu. Mardin mutfağının en güzel yemeklerinin ücretsiz olarak ikram edildiği MAREV standını ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Gaziantep protokolüne Mardin yemekleri sunuldu.

Festivalin önemli bir girişim olduğunu ifade eden MAREV Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Masal Park‘ta düzenlenen 2. Gaziantep Hemşeri Dernekleri Festivali ve Yöresel Kültürler Buluşması‘nın açılışında, birbirlerine hemşerilik bağı ile bağlı olan insanların birbirlerini sevmelerinin doğal olarak kabul edilmesi gerekir. Bizler geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Mardin‘e has birçok özelliğin sergilenmesi için önemli çalışmalar yaptık. Özellikle zengin Mardin mutfağının

tanıtımı yanında telkari ustalarını Midyat‘tan getirterek onların sanatsal çalışmalarını canlı performans olarak yapmaları, gümüş işçiliğinin tanıtımını gerçekleştirmelerini sağladık. Büyük bir ilgi görüyoruz. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve beraberindekiler bizleri ziyaret ederek Mardin hakkında bilgiler aldı. Bu tür organizasyonların daha geniş katılımlarla sık sık gerçekleştirilmesini diliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA